Μικρό απορριμματοφόρο ζητά το τοπικό συμβούλιο Κοσκινού

Την παραχώρηση ενός μικρού απορριμματοφόρου από τον δήμο ή την ιδιωτική εταιρεία που συνεργάζεται ο δήμος, ή ακόμα και την αγορά του, ζητά με ομόφωνη απόφασή του το τοπικό συμβούλιο Κοσκινού.

Το θέμα συζητήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση. Η παραχώρηση του μικρού απορριμματοφόρου κρίνεται επιβεβλημένη για την καλύτερη αποκομιδή των απορριμμάτων εντός του παραδοσιακού οικισμού.

Στην εισήγησή του στη συνεδρίαση ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Αναστάσιος Ψυλλάκης είχε επισημάνει τα εξής: «Έχουμε έναν παραδοσιακό οικισμό που κατά τη γνώμη μου είναι μοναδικός και πρέπει να τον προστατεύσουμε. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μεγάλη αύξηση των τουριστών, που ενοικιάζουν παραδοσιακές κατοικίες με τη διαδικασία του Airbnb, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες να δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα με την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Γι’ αυτό λοιπόν προτείνω, εάν υπάρχει η δυνατότητα από τον Δήμο ή από την ιδιωτική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται να μας παραχωρήσει ένα μικρό απορριμματοφόρο ή ακόμα και να προχωρήσει στην αγορά του για να μπορεί να γίνεται καλύτερα η αποκομιδή των απορριμμάτων».