Το Καταδυτικό Πάρκο Καλύμνου οδεύει στη φάση προς την ολοκλήρωσή του

Τελικά οι "σκέψεις" για αλλαγή της χρήσης του "Καταδυτικού Πάρκου" στα Αργυνώντα, δείχνουν να μην βρίσκουν ανταπόκριση στη νέα Δημοτική Αρχή Καλύμνου, ενώ, σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την ολοκλήρωση του θαλάσσιου μέρους του έργου.

Σε λίγο θα συμπληρωθούν σχεδόν είκοσι χρόνια, από την κατασκευή του έργου στα Αργυνώντα, με την επωνυμία "Καταδυτικό Πάρκο Καλύμνου", αφού ολοκληρώθηκε το χερσαίο μέρος του και το κτήριο περίμενε να προχωρήσει και η οριοθέτηση του θαλάσσιου χώρου, ώστε να λειτουργήσει.

Κι αυτό όμως το έργο, όπως πολλά άλλα, μπήκε στη "μάυρη λίστα" των έργων που σταμάτησαν και παραμένουν "στοιχειωμένα", έρμαια στη φθορά του χρόνου και των όποιων βανδαλισμών, θυμίζοντας την αναποτελεσματικότητα που διαχρονικά χαρακτηρίζει την τοπική πολιτική.

Στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα ο Δήμαρχος, Δημήτρης Διακομιχάλης, είχε επαφές με κυβερνητικούς παράγοντες και ιδιαίτερα με τον Υφυπουργό Τουρισμού και Δωδεκανήσιο Βουλευτή, Μάνο Κόνσολα, με τον οποίο έβαλαν τις βάσεις για την ανάδειξη του Καταδυτικού Τουρισμού στην Κάλυμνο και την ολοκλήρωση του Καταδυτικού Πάρκου, αφού αποτελεί βασικό "συστατικό" της όποιας ανάπτυξης στον ιδιαίτερο και "προσοδοφόρο" αυτόν τομέα Τουρισμού, που απευθύνεται στα λεγόμενα "υψηλά βαλάντια".

Είναι μια εξέλιξη, που βάζει τέλος στις φημολογούμενες "αλλαγές χρήσης" των χερσαίων εγαταστάσεων του έργου, μια προοπτική που θα επέφερε "καθοριστικό πλήγμα" στην προοπτική ανάπτυξης του νησιού. 

Πηγή: palmostisKalymnou.gr