Συνεδρίασε για πρώτη φορά το τοπικό συμβούλιο Ρόδου

Με αισιόδοξα μηνύματα και ευχές πραγματοποιήθηκε, προχθές το απόγευμα, η πρώτη συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Ρόδου για τη νέα θητεία.

Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Διοικητικών, κ.κ. Στράτος Καρίκης και Γιάννης Καμπούρης αντίστοιχα,  οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό, όπως και ο πρώην Πρόεδρος της δ.κ. κ. Μίλτος Παγκάς.

Τη συνεδρίαση άνοιξε η νέα Πρόεδρος της κοινότητας, κα Μάνθα Ζιώγου, η οποία, στον χαιρετισμό που απηύθυνε είπε, μεταξύ άλλων, ότι το προσωπικό της μότο για τη θητεία που ξεκίνησε είναι ο αλγόριθμος που έχει διδαχθεί από τις πρώτες βοήθειες, «βλέπω-ακούω-αισθάνομαι, συμπιέσεις-εμφυσήσεις» και όλα αυτά όσες φορές χρειαστεί μέχρι να διαπιστώσει ότι η πόλη αυτή αναπνέει ξανά, «μέχρι οι χτύποι της καρδιάς του νησιού μας, η πόλη μας, να επανέλθουν».

Η ίδια έδωσε, ακόμη, έμφαση στην ανάγκη για «συνεργασία, συνεννόηση, ταχύτητα, επίδειξη γρήγορων ανακλαστικών», ώστε να δώσουν πραγματικές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα βελτιώνοντας την καθημερινότητα του δημότη σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Ο κ. Καρίκης μίλησε για τη συνεργασία που πρέπει να έχει η κοινότητα με τον Δήμο της Ρόδου και είπε προς τους συμβούλους της ότι «είναι τα μάτια και τ’ αυτιά του δημοτικού συμβουλίου»,  αφού έχουν άμεση επαφή με τον δημότη. Ο κ. Καμπούρης τους συνεχάρη επίσης και ευχήθηκε άψογη συνεργασία. Ο  κ. Παγκάς, μετά τις καθιερωμένες ευχές, δήλωσε ότι είναι στη διάθεσή τους για οτιδήποτε χρειαστούν.

Σημειώνεται, τέλος, ότι τα θέματα στην ημερήσια διάταξη της πρώτης συνεδρίασης ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα και προέρχονταν από την προηγούμενη θητεία.