Ελεύθερος με όρους αφέθηκε καταδικασθείς για διακεκριμένες κλοπές

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφήνεται με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 33χρονος Γεωργιανός που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών για υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών στην περιοχή μας.

Η ποινή αυτή επιβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 στον 33χρονο από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για δύο υποθέσεις που συνεκδικάστηκαν και καθώς η έφεση δεν είχε αναστέλλουσα δύναμη σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Γεωργιανός οδηγήθηκε στη φυλακή.

Ωστόσο προσέφυγε στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ζητώντας να ανασταλεί η εκτέλεση της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου και να αφεθεί ελεύθερος έως την εκδίκαση της υπόθεσής του σε δεύτερο βαθμό.

Η αίτηση έγινε δεκτή με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σημειώνεται πως μαζί με τον 33χρονο κατηγορούνταν και δύο ακόμα άνδρες ηλικίας 39 και 57 ετών οι οποίοι και κρίθηκαν αθώοι από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην πρώτη υπόθεση ο 33χρονος κατηγορείται για πέντε περιπτώσεις (απόπειρας και τετελεσμένη) σε αυτοκίνητα, και δύο σε σπίτι και αποθήκη αντίστοιχα στην Κω.

Μάλιστα στις δύο τελευταίες περιπτώσεις ο 32χρονος φερόταν να είχε «συνεργασία» με τους δύο άνδρες ηλικίας 39 και 57 ετών οι οποίοι περιλήφθηκαν στη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση αλλά τελικά αθωώθηκαν από το πρωτόδικο δικαστήριο.

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο 33χρονος, αφορά την κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου για την οποία και συνελήφθη στις 23 Ιανουαρίου 2018 το μεσημέρι στην Κω.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 33χρονος φέρεται να αφαίρεσε από το αυτοκίνητο μίας γυναίκας ένα κινητό τηλέφωνο που είχε αφήσει μέσα.