Ούτε στην …Ουγκάντα τέτοια πράγματα

Τα όσα κωμικοτραγικά έγιναν στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της Super League 2, πιστοποιούν για μια ακόμα φορά πόσο χάλια είναι η κατάσταση που επικρατεί στο ποδόσφαιρο στη χώρα μας.

Και πραγματικά συχνά πυκνά, αναρωτιόμαστε αν έχει και παρακάτω από τον… πάτο του βαρελιού.

Πάντα γίνεται κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμα πολύ κατήφορος και το πιο τραγικό απ’ όλα είναι ότι δεν φαίνεται και κάποιο φως στην άκρη του τούνελ που να μας κάνει να νιώσουμε λίγο πιο αισιόδοξοι.

Πραγματικά, είναι απορίας άξιο πως υγιώς σκεπτόμενοι παράγοντες (όσοι και αν είναι αυτοί), ασχολούνται ακόμα με τα τεκταινόμενα του αθλήματος στην Ελλάδα. Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι κάποια μέρα το σπορ θα απαξιωθεί τόσο πολύ που θα ψάχνουμε με το …κιάλι να βρούμε σοβαρά άτομα να ασχολούνται με αυτό.

Ίσως θα είναι και το σημείο μηδέν, όπου θα γίνει το restart και το άθλημα θα μπει σε νέες βάσεις. Δεν ακούγεται μάλιστα άσχημο για όσους ακόμα είναι ρομαντικοί και περιμένουν πολύ βαθιά μέσα τους τη νέα εποχή.

Δεν ξέρω αν είναι μακριά ή κοντά και δεν είμαι πρόχειρος να απαντήσω. Γνωρίζω όμως πάρα πολύ καλά ότι ολοένα και απομακρύνεται ο σοβαρός κόσμος από τα γήπεδα, καθώς δεν βλέπει πως κάτι ενδιαφέρον συμβαίνει. Το αντίθετο μάλιστα.

Πάμε τώρα στο θέμα της αλλαγής στη διάρθρωση των Εθνικών κατηγοριών. Προσπαθώ ακόμα να καταλάβω σε τι έχει ωφελήσει αυτή η …επιστροφή στα παλιά με άλλες ονομασίες και ακόμα δεν έχω βγάλει καμία απολύτως άκρη.

Δεν ξέρω αν βλέπετε εσείς κάτι διαφορετικό από αυτό που βλέπω εγώ το οποίο είναι …μια από τα ίδια και χειρότερα μάλιστα. Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα που ξεκινάμε να παίζουμε μπάλα και λέμε ότι την 2η αγωνιστική …θα κατεβάσουμε ρολά.

Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα της Super League 2. Θα αρχίσει κανονικά αυτή την εβδομάδα αλλά μετά λέει αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα σε σχέση με τα τηλεοπτικά, θα …τραβήξουν χειρόφρενο οι ομάδες.

Πού άλλου άραγε συμβαίνουν αυτά; Πιστεύω ότι ακόμα και στη συμπαθέστατη Ουγκάντα που πολλές φορές τη χρησιμοποιούμε –αδίκως- για να χαρακτηρίσουμε κάτι υποανάπτυκτο, δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα, καθώς είναι βέβαιο πως θα έχουμε μια καλύτερη τάξη.

Αυτά, δεν θέλω να σας κουράσω και να σας …μαυρίσω άλλο. Ελπίζουμε τουλάχιστον να δούμε καλή μπάλα με ωραία παιχνίδια και σασπένς…

Δραγάτης Δημήτρης