Δεκτές οι αιτήσεις αναστολής για δύο  αδέλφια που καταδικάστηκαν για ληστεία

Δεκτές έκανε το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τις αιτήσεις αναστολής εκτέλεσης της απόφασης που έχει εκδοθεί για δύο αδέλφια που έχουν καταδικαστεί για υπόθεση ληστείας.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2017 το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών στα δύο αδέλφια ηλικίας 37 και 41 ετών αντίστοιχα, για τη ληστεία που είχαν διαπράξει πριν από επτά χρόνια σε βάρος συμπολίτη μας από τον οποίο αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Το πρωτόδικο δικαστήριο επέβαλε την παραπάνω ποινή ερήμην των κατηγορουμένων οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου, ενώ ο συνήγορός τους κ. Σταύρος Παναγιωτακόπουλος ζήτησε αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.

Επίσης με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έκρινε η έφεση των δύο αδελφών να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ αφαιρεί και τα πολιτικά τους δικαιώματα για τρία χρόνια.

Οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν στη φυλακή,  όμως διά του συνηγόρου τους κ. Παναγιωτακόπουλου προσέφυγαν στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ζητώντας να ανασταλεί η εκτέλεση της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου έως την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό τον Γενάρη του 2020.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και για τα δύο αδέλφια τα οποία αφήνονται ελεύθερα με τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο,  οι δύο άνδρες φέρονται να διέπραξαν τη ληστεία στις 15 Δεκεμβρίου 2012. Συγκεκριμένα τα δύο αδέλφια μετέβησαν στο σπίτι ημεδαπού στην πόλη της Ρόδου και αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο και στο σώμα του αφαίρεσαν από το μπουφάν του το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ.

Σημειώνεται πως οι ίδιοι έχουν απασχολήσει τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας και για άλλες υποθέσεις κυρίως ζωοκλοπής για τις οποίες έχουν κατηγορηθεί.