Πορεία για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή πραγματοποίησαν οι μαθητές της Ρόδου

Πορεία για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή πραγματοποίησαν οι μαθητές της Ρόδου

Πορεία για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή πραγματοποίησαν οι μαθητές της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 832 ΦΟΡΕΣ

Πορεία διαμαρτυρίας για την κλιματική αλλαγή πραγματοποίησαν πριν απο λίγη ώρα στο κέντρο της πόλης μας, μαθητές απο διάφορα σχολεία της Ρόδου.

Οι μαθητές αμέσως μετά την πορεία διαμαρτυρίας που αφορούσε τόσο την κλιματική αλλαγή όσο και την προστασία του περιβάλλοντος, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία δημαρχείου κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα.

Αμέσως μετά και επειδή στην περιφέρεια βρισκόταν ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, κ. Γιάννης Κρητικός, κάλεσε τους μαθητές να συγκεντρωθούν στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου το οποίο και πραγματοποίησαν. Το "παρών" στη συνάντηση έδωσε και ο εντεταλμένος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και πρόεδρος της Ενεργειακής Α.Ε. κ. Χρήστος Μπάρδος.

Τα παιδιά συνοδευόμενα απο εκπαιδευτικούς, αντάλλαξαν απόψεις και εξέφρασαν την ευαισθητοποίηση τους πάνω στο περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η εβδομάδα είναι η εβδομάδα παγκόσμιων κινητοποίησεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και πως οι μαθητές στηρίζουν την πρωτοβουλία του ελληνικού τμήματος του παγκόσμιου μαθητικού κινήματος Fridays for Future Greece.

Ο κ. Κρητικός μιλώντας στα παιδιά, σημείωσε μεταξύ άλλων πως, παρά το γεγονός οτι η δική του γενιά ευθύνεται για τη σημερινή κατάσταση στον πλανήτη, η δική τους γενιά έχει περιθώριο να αλλάξει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και ότι πρέπει να κάνουν ό,τι περνάει απο το χέρι τους προκειμένου να το υλοποιήσουν.

Διαβάστε ακόμη

Συμπόσιο για την πλαστική ρύπανση τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Επιστήμονες χαρτογραφούν τις αποικίες των μυρμηγκιών στα Δωδεκάνησα

Τα μυρμήγκια Camponotus και Cremmatogaster θα μελετηθούν στην Κάρπαθο

Ιάκωβος Κολαϊνής: «Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί» – Οικολογική ισορροπία σε αναζήτηση

Φυτεύοντας το δάσος της θάλασσας στους Λειψούς

Κλιματική αλλαγή: Ξηρασία, κυκλώνες και έντονες βροχοπτώσεις θα επηρεάσουν τη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια, λένε οι κλιματολόγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός του βυθού στο Μανδράκι

Ο Φο.Δ.Σ.Α. Νοτίου Αιγαίου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μείωσης Αποβλήτων (EWWR 2023)