Ελεύθερος με όρους αφέθηκε  52χρονος Αλβανός για ναρκωτικά

Ενώπιον του ανακριτή Ρόδου βρέθηκε χθες και απολογήθηκε, 52χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ο οποίος συνελήφθη στο λιμάνι της Ρόδου, κατά την άφιξη του στο νησί μας από Λιμενικούς, έχοντας στην κατοχή του περισσότερο από ένα κιλό ακατέργαστης κάνναβης.

Ο αλλοδαπός μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο αλλοδαπός ήταν επιβάτης σε πλοίο της γραμμής προερχόμενο από τον Πειραιά, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Ακαντιάς της Ρόδου προχθές στις 10.30 το πρωί.

Στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που διενεργούνται από προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. «ΓΚΟΡΝΤΟΝ»  εντοπίστηκε ο 52χρονος και σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε μέσα στην ταξιδιωτική αποσκευή του, μια (01) πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε ακατέργαστη  κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους ενός κιλού και εξήντα ενός γραμμαρίων  (1.061gr) .

Η ναρκωτική ουσία κατασχέθηκε, ενώ ο 52χρονος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα, ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του.

Χθες το πρωί ο 52χρονος Αλβανός συνοδευόμενος από τη συνήγορό του Καλλιόπη Οικονόμου προσήχθη ενώπιον του ανακριτή, όπου και αρνήθηκε τις κατηγορίες, όπως αυτές του αποδίδονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός επανέλαβε και τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει στους λιμενικούς, ότι δηλαδή βρίσκονταν για ένα γάμο στην Αθήνα και στις 25 Σεπτεμβρίου μετέβη στην Ομόνοια, όπου και αγόρασε από πρακτορείο το εισιτήριο του για να επιστρέψει στο νησί μας. Εκεί τον πλησίασε άγνωστο άτομο και τον ρώτησε αν ήθελε να αγοράσει κάποιο σακουλάκι έναντι του ποσού των 10 ευρώ.

Ο 52χρονος είπε πως μέσα στο σακούλι είχε ακατέργαστη κάνναβη και τότε ρώτησε τον άγνωστο άνδρα αν έχει περισσότερη ποσότητα για να αγοράσει. Ο άγνωστος του απάντησε πως έχει και του ζήτησε να πληρώσει 250 ευρώ όμως επειδή δεν ήταν καλής ποιότητας τελικά συμφώνησαν να πληρώσει ο 52χρονος 180 ευρώ. Ο αλλοδαπός τόνισε στην απολογία του πως είναι εξαρτημένος χρήστης εδώ και 34 χρόνια και πως κάνει χρήση για ψυχολογικούς και όχι για ψυχαγωγικούς λόγους. Την ποσότητα την προμηθεύτηκε αποκλειστικά και μόνο για δική του χρήση επειδή τη  βρήκε σε συμφέρουσα τιμή και για αυτό άλλωστε δεν τον ένοιαζε που δεν ήταν καλής ποιότητας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για αυτό άλλωστε και δεν κατέχει και καμία ζυγαριά, όπως διαπιστώθηκε και από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του, όπου δεν βρέθηκε ούτε ποσότητα ναρκωτικών ούτε κάτι άλλο.  Τελικά, με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα ο 52χρονος Αλβανός αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.