Πολυσέλιδο αφιέρωμα στη Χάλκη από ιταλικό περιοδικό

Ειδικό, πολυσέλιδο αφιέρωμα στη Χάλκη έκανε γνωστό Ιταλικό περιοδικό παρουσιάζοντας τις μοναδικές ομορφιές, τις παραδόσεις και τα τοπία του νησιού!

Πρόκειται για το ιταλικό ταξιδιωτικό περιοδικό “Itinerari & Luoghi” (Διαδρομές και Τόποι), το οποίο στο τεύχος του Σεπτεμβρίου 2019, αφιέρωσε ένα εκτεταμένο άρθρο 12 σελίδων στη Χάλκη με τον τίτλο «Halki, minuta e indimenticabile (Χάλκη, μικρή και αξέχαστη)».

Το 12σέλιδο κείμενο και τις φωτογραφίες έχει επιμεληθεί ο κ. Ιωάννης Σχοινέζος, φωτογράφος, δημοσιογράφος, έχει διδάξει Φωτογραφία της Φύσης στη Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Padova στην Ιταλία και Επιστημονική Φωτογραφία στο Πανεπιστήμιο Ca' Foscari της Βενετίας, έχει γράψει 9 βιβλία και συνεργάζεται με ευρωπαϊκά περιοδικά που ασχολούνται με την επιστήμη, τη φύση, τα ταξίδια, τη φωτογραφία.

Ο κ. Σχοινέζος, είναι επίσης από χρόνια συνεργάτης πολλών ευρωπαïκών περιοδικών που ασχολούνται με την επιστήμη, τα ταξίδια, τη φωτογραφία, τη φύση. Έχει μεγαλώσει στη Ρόδο και γνωρίζει βαθιά τη φύση του νησιού, αλλά και της Δωδεκανήσου γενικότερα, την οποία και φροντίζει να δημοσιοποιεί σε κάθε ευκαιρία μέσα από τη δουλειά του.
 


Σε ότι αφορά το ιταλικό ταξιδιωτικό περιοδικό “Itinerari & Luoghi” (Διαδρομές και Τόποι), έχει μακρά παράδοση στον Ιταλικό τύπο με εξειδίκευση στα ταξίδια, στον τουρισμό και στη φύση.

Για αυτό και το άρθρο για τη Χάλκη, μετά από μια πλατιά αναφορά στη γεωγραφία, στην ιστορία, στη φύση και στις παραδόσεις του νησιού, το κείμενο περιγράφει ένα οδοιπορικό που ξεκινά από το λιμάνι και, περνώντας από το Παλιό Χωριό και το Μεσαιωνικό Κάστρο του 15ου αιώνα, διασχίζει τα τοπία της ενδοχώρας μέχρι το Μοναστήρι του Αη Γιάννη Αλάργα με το φημισμένο πανηγύρι που συγκεντρώνει εκατοντάδες πιστούς κάθε Αύγουστο.

Δεν λείπει ένα μικρό αφιέρωμα για την Αλιμνιά, ενώ ακολουθούν σελίδες με λεπτομερείς συμβουλές για τον ταξιδιώτη (Πώς θα πάμε... Πού θα μείνουμε... Τι θα δούμε...κλ.π) και φυσικά για την παραδοσιακή κουζίνα του νησιού.