Πάνω απ’όλα η ασφάλεια στη Historica

Η ασφάλεια είναι το πιο σημαντικό κομμάτι και για τον λόγο αυτό οι διοργανωτές της Historica (θα γίνει στη Ρόδο από 10 έως 13 Οκτωβρίου) έχουν ως βασικό στόχο να κυλήσουν όλα ομαλά και χωρίς απρόοπτα κατά τη διάρκεια της ποδηλατικής βόλτας μέχρι τον Θεολόγο, το Σάββατο 11 Οκτωβρίου. 

Μετά τη συνάντηση με τον διοικητή της Τροχαίας κ. Γιώργο Στέργου, οι διοργανωτές της Historica (Γιώργος Βογιατζής, Μιχάλης Καρπαθάκης, Νεμρά Μπάστιαλη- Σκαρτάδου) έχουν ήδη εξασφαλίσει τις μοτοσικλέτες που θα συνοδεύσουν το «κομβόι» της Historica. Σημαντική βοήθεια προσέφερε ο χορηγός της Historica, το Water Park και η αλυσίδα ξενοδοχείων Esperia Group.  

Οι μοτοσικλέτες θα συνοδεύσουν τους ποδηλάτες είτε στη μεγάλη διαδρομή των 50 χιλιομέτρων μέχρι τον Θεολόγο (και επιστροφή) είτε στη μικρότερη με τον γύρο της πόλης.  Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την Historica και αυτές τις μέρες ρυθμίζονται οι τελευταίες λεπτομέρειες.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ «ΝΕΣΤΟΡΙΔΕΙΟ»
Οι διοργανωτές της Historica έχουν ήδη φροντίσει, ώστε κατά τις πρωινές ώρες να επισκεφτούν σχολεία την έκθεση παλιού ποδηλάτου, που θα φιλοξενηθεί στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο. Μάλιστα, αξιωματικοί του τμήματος Τροχαίας θα ενημερώσουν τα παιδιά για την οδηγική ασφάλεια, μοιράζοντας έντυπο υλικό και αυτοκόλλητα. 

Για μία ακόμη χρονιά, τη Historica θα επισκεφτούν δεκάδες μαθητές από τα σχολεία της Ρόδου, που θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα ποδήλατα που χρησιμοποιούσαν οι… παππούδες τους πριν από πολλά χρόνια αλλά και να ενημερωθούν μαθαίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για την ποδηλασία πριν από πολλά χρόνια στο νησί.