2ο Γυμνάσιο Καλύμνου: ERASMUS+ Ανοίγει Δρόμους, Αλλάζει Ζωές

Το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου, ανακοίνωσε ότι φέτος σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “ERASMUS+ δράση KA1 / Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης” ξεκινά την πρώτη εκπαιδευτική κινητικότητα εκτός Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, η Παιδαγωγική Ομάδα του σχολείου, η οποία αποτελείται απο τρεις καθηγητές, τη Διευθύντρια του σχολείου και φιλόλογο κα Χαρά Κουτσουμπού, τον μαθηματικό κ. Δημήτρη Ρηγογιάννη και τον φυσικό κ. Νίκο Σταματόπουλο, σήμερα ταξιδεύει στο Ελσίνκι της Φινλανδίας για να συμμετάσχει σε επιμορφωτικό σεμινάριο, με θέμα την καταπολέμηση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου από τους μαθητές, αναζητώντας παράλληλα τρόπους έγκαιρης πρόβλεψης τέτοιων περιπτώσεων από εκπαιδευτικούς, ώστε οι μαθητές να ολοκληρώνουν τη φοίτησή τους και να αποκομίζουν όλα τα οφέλη του σχολείου.

Η συμμετοχή και η ενασχόληση με ένα τέτοιο πρόγραμμα αποτελεί ρηξικέλευθη δράση και ανοίγει διάπλατα το δίαυλο επικοινωνίας του σχολείου της Καλύμνου με τα σχολεία της υπόλοιπης Ευρώπης.

Το ίδιο το νησί έρχεται σε άμεση επαφή με την άλλη άκρη της ηπείρου, χρησιμοποιώντας ως φάρο το 2ο Γυμνάσιο Καλύμνου με σκοπό να προσφέρει και να αποκτήσει γνώσεις. Αυτές ακριβώς τις γνώσεις που θα αποκομίσουν, θέλουν να τις μεταλαμπαδεύσουν και στα υπόλοιπα σχολεία, προκειμένου να γίνουν κοινό κτήμα όλων, συμβάλλοντας δραστικά στον εμπλουτισμό της παρακαταθήκης για τις επόμενες γενεές.