Έκθεση ζωγραφικής της Βέρας Καλλιανίδη στη Ρόδο

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου, ώρα 19.00, πραγματοποιούνται στο Προξενείο της Γαλλίας στη Μεσαιωνική πόλη Ρόδου τα εγκαίνια της 3ης ατομικής έκθεσης της καλλιτέχνιδος Βέρας Καλλιανίδη υπο την αιγίδα του Γαλλικού Προξενείου της Ρόδου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η σκέψη πως από το τοπίο (αγγ: landscape) μεταφέρεσαι σε φανταστικούς τόπους (landEscapes, land: γη, τόπος και escape: διαφυγή) αποτελεί μέρος της προσωπικής διερεύνησης των ορίων μιας ελεύθερης σύνθεσης των χρωμάτων.

Στην παρούσα έκθεση εκτίθεται η διαδικασία της αφαίρεσης προκειμένου να γεννηθεί ένας καινούριος τόπος. Μια περιπέτεια η οποία προκαλεί την επανατοποθέτηση σε μια νέα χώρα ενός χρωματικού παραμυθιού. Η ανάλυση ενός τοπίου είναι εντέλει ένας ύμνος στην άπιαστη ομορφιά της φύσης σε πείσμα της πεπερασμένης μας αντίληψης.

Η Βέρα Καλλιανίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Το 1995 έγινε δεκτή στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Μονάχου. Το 2000 έλαβε τον τίτλο της Meisterschülerin, φοίτησε στη σχολή Καλών Τεχνών του Μπορντώ με υποτροφία Εράσμους και έργα της αγοράστηκαν από την Hypo-Vereinsbank για τη  συλλογή Νέοι Καλλιτέχνες ευρωπαϊκών Ακαδημιών.

To 2002 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Μόναχο και επέστρεψε στην Αθήνα. Συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα εργάστηκε για τρία χρόνια στη Δημόσια Εκπαίδευση και στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο όπου παρακολούθησε τον κύκλο εκπαίδευσης ενηλίκων “Εκπαίδευση στα Μουσεία”. Το 2014 έγινε μέλος του Φόρουμ της Αθήνας, της Σχολής Ψυχανάλυσης των Φόρουμ λακανικού Πεδιου. Από το 2016 ζει στην Αθήνα και στο Παρίσι και σπουδάζει φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης.

Ατομικές Εκθέσεις
2019 LandEscapes, Γαλλικό Προξενείο, Ρόδος 2015 Εν-διά-μεσα, Γκαλερί ΙΡΙΣ, Αθήνα 2011 Ακροβασίες, Γκαλερί 24, Αθήνα

Ομαδικές Εκθέσεις (επιλογή) 2018 Eυτυχής όπως ο Οδυσσέας, Gallery Desmos, Paris 2013 Modern Forms, Mayson Gallery, New York 2007 Art-Markt, Βιέννη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 1-15 Οκτωβρίου
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Καθημερινά: 10.00-13.00 και 18.00-21.00.