Σήμερα το «Ρόδος Mini Cup – Junior Festival»

Μια διαφορετική ποδηλατική, αναπτυξιακή διοργάνωση θα γίνει από τον Ροδήλιο με τη συνεργασία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σήμερα στο «Parking ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» που βρίσκεται στο 6o χλμ. της Ρόδου – Λίνδου, έχοντας την ονομασία «Ρόδος Mini Cup – Junior Festival».

Πρόκειται γι’ αγώνες δρόμου Criterium και τύπου πίστας παράλληλα με το «HERO BIKE 2030», την πρωτότυπη σειρά παιδικών ποδηλατικών events, η οποία είναι αφιερωμένη στους 17 Στόχους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εξάλειψη της Φτώχειας.


Τα σωματεία έχουν δηλώσει ήδη τις συμμετοχές τους και το πρόγραμμα είναι το παρακάτω: 
10.30 – Μίνι Μικρά, αγώνας Criterium 4,2χλμ. (10 στροφές)
11.00 – Μίνι Μεγάλα, αγώνας Criterium 8,4χλμ. (20 στροφές)
11.30 – Παμπαίδες, αγώνας Τύπου πίστας με αποκλεισμό (το μέγιστο 12χλμ. – 28 στροφές)
12.00 – Παγκορασίδες, αγώνας Τύπου πίστας με αποκλεισμό (το μέγιστο 12χλμ. – 28 στροφές)

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Κυκλική των 420 μέτρων, εντός του «Πάρκινγκ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ» στο 6ο χλμ της ΕΟ Ρόδου – Λίνδου

Περισσότερα στοιχεία για τους αγώνες βάσει της προκήρυξης: 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ:
Από 9.30 στον χώρο εκκίνησης/τερματισμού. Όλοι οι αθλητές που ανήκουν σε σωματεία υποχρεούνται να επιδείξουν στη Γραμματεία του αγώνα την κάρτα υγείας αθλητή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΣΥΝΕΔΡΙΟ:
θα διεξαχθεί στις 10:10 στο χώρο της εκκίνησης και η παρουσία όλων των εκπροσώπων των ομάδων που θα λάβουν μέρος είναι υποχρεωτική.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο διασυλλογικός αγώνας διεξάγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για την ποδηλασία Δρόμου.

ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
ΑΝΑΠΤΥΓΜΑ - ΠΑΤΗΜΑΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ: ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ– ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: 6,10 μ. (ρυθμιζόμενο), ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ και ΜΙΚΡΑ : 5,69 μ. (ρυθμιζόμενο)

Στις κατηγορίες, Παμπαίδων και Παγκορασίδων, σε κάθε στροφή θα αποχωρεί συγκεκριμένος αριθμός αθλητών, περνώντας την γραμμή τερματισμού στις τελευταίες θέσεις. Ο αριθμός αυτός, θα εξαρτηθεί από τις συμμετοχές στην εκάστοτε κατηγορία.


Για τον αγώνα Criterium των Μίνι: Ποδηλάτης ή γκρουπ ποδηλατών των είκοσι (20) ή λιγότερων αθλητών, που έμεινα πίσω και πιάστηκαν ή πρόκειται να πιαστούν από τους ποδηλάτες που προηγούνται θα βγαίνουν εκτός αγώνα με υπόδειξη της Αγωνοδίκου επιτροπής. Εάν πρόκειται για γκρουπ περισσότερων των 20 ποδηλατών, ο Αλυτάρχης και η αγωνόδικος επιτροπή θα αποφασίσουν εάν αυτοί οι ποδηλάτες μπορούν να συνεχίζουν ή να αποκλείονται. (κανονισμοί ΕΟΠ 2.7.021)


ΖΩΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: Για τον αγώνα Criterium των Μίνι, τεχνική βοήθεια θα παρέχεται από σταθερό σημείο, στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού. Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ο ποδηλάτης έχει δικαίωμα ουδετεροποίησης για τρεις (3) γύρους. Μετά την ουδετεροποίηση, ο ποδηλάτης θα ξαναμπεί στη θέση που ήταν πριν το ατύχημα. Προσοχή: Δεν θα ισχύσει ο κανονισμός ουδετεροποίησης στις τελευταίες δυο στροφές κάθε εκκίνησης. Για τον αγώνα τύπου πίστας με αποκλεισμό: Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος, όπως αυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), ισχύουν οι διατάξεις του 3.2.226 των κανονισμών της ΕΟΠ (Ουδετεροποίηση αγώνα). Είναι υποχρεωτική η χρήση του κατάλληλου ποδηλατικού κράνους που να τηρεί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.


ΕΠΑΘΛΑ:
Στον 1ο νικητή κάθε κατηγορίας, θα απονεμηθούν κύπελλο, μετάλλιο και δίπλωμα, στους 2ο -3ο μετάλλιο δίπλωμα και στους 4ο - 5ο - 6ο δίπλωμα. Σε όλους τους μικρούς αθλητές που συμμετέχουν στις δεξιοτεχνίες θα απονεμηθεί αναμνηστικό δίπλωμα.