Συνάντηση του δημάρχου Λέρου με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος για δασικούς χάρτες, Κτηματολόγιο και πολεοδομικό σχέδιο

Συνάντηση του δημάρχου Λέρου με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος για δασικούς χάρτες, Κτηματολόγιο και πολεοδομικό σχέδιο

Συνάντηση του δημάρχου Λέρου με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος για δασικούς χάρτες, Κτηματολόγιο και πολεοδομικό σχέδιο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 253 ΦΟΡΕΣ

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Λέρου αναφέρει τα εξής:

Συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Οικονόμου Δημήτριο είχε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο προϊστάμενος του τμήματος δόμησης δήμου Λέρου κ. Φιλιππίδης Γεώργιος.

Αντικείμενο της εν λόγω συνάντησης ήταν η επίλυση ιδιαίτερα σημαντικών θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ειδικότερα:

1. Αναθεώρηση Ρυμοτομικού Σχεδίου Αγίας Μαρίνας και πράξη εφαρμογής του.

2. Τροποποίηση - Αναθεώρηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λέρου και υλοποίηση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων ΣΜΠΕ.

3. Δασικοί Χάρτες και Οικιστικές Πυκνώσεις.

4. Πορεία του Κτηματολογίου μέχρι την πρώτη ανάρτηση.

5. Επαναχάραξη Αιγιαλών και επίλυση προβλήματος αιγιαλίτιδας Ζώνης Λιμένα Λακκίου για υλοποίηση έργου αποκατάστασης υποσκαφών ύψους 320.000 ευρώ στον Λιμένα.

6. Η ανάδειξη των Ιστορικών Διαδρομών - Μνημείων σε όλο το νησί της Λέρου και η έναρξη διαδικασιών κήρυξης της πόλης του Λακκίου ως μοναδικό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO

7. Χαρακτηρισμός ιταλικών κτιρίων ως διατηρητέων, για την προστασία τους.

8. Ενέργειες για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος των εν λόγω μνημείων.

Μετά το πέρας της συνάντησης με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Οικονόμου, ο Δήμαρχος Λέρου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη σημερινή συνάντηση με τον κ. υπουργό, καθώς θέσαμε επί τάπητος πολύ σημαντικά θέματα που ταλαιπωρούν τον δήμο μας εδώ και χρόνια. Ο κ. Οικονόμου άκουσε με προσοχή όλα τα ανοικτά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο μας, και υποσχέθηκε ότι θα επιλυθούν άμεσα. Ειδικά για το θέμα της ανάδειξης των ιστορικών μνημείων της Λέρου, θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας ότι δουλεύουμε ακατάπαυστα προς αυτή την κατεύθυνση, με απώτερο στόχο την εξεύρεση οικονομικών πόρων προκειμένου να υλοποιήσουμε τη στρατηγική μας για τα μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς εντός εύλογου χρονικού πλαισίου.

Όσον αφορά την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της Λέρου και την εξεύρεση οικονομικών πόρων καθορίστηκε συνάντηση στο Υπουργείο Πολιτισμού με την Υπουργό κα Μενδώνη στις 15-10-2019.

Τέλος όσον αφορά την πορεία του φακέλου Ανάπλαση Ξενοδοχείου Λέρος Β΄ φάση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών με το ποσό 1.700.000 ευρώ, ο κύριος Δήμαρχος απέσπασε την διαβεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία ότι ο φάκελος βρίσκεται στο τελικό στάδιο έγκρισης του».

Διαβάστε ακόμη

Η Θεατρική Ομάδα Λέρου παρουσιάζει το έργο του Αλμπέρ Καμύ «Η παρεξήγηση»

Εκπαίδευση Αντιμετώπισης Θαλάσσιας Ρύπανσης ΔΗ.ΛΙ.ΤΑ. Λέρου – Αγαθονησίου στα θέματα της πρόληψης και τυχόν καταστολής Θαλάσσιας Ρύπανσης

Θεατρικό Έργο στη Λέρο: Το βέλος που δεν πληγώνει

Στη Λέρο εν όψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων ο υφυπουργός Ναυτιλίας

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

43 μετανάστες εντοπίστηκαν από τους λιμενικούς στα παράλια της Λέρου

Ξεκίνησε η κατασκευή των χαλικοπασσάλων στο λιμενικό έργο στα Αλιντα της Λέρου

Η Λέρος η επόμενη στάση των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων