«Σελίδες ημερολογίου»: Έκθεση εικαστικών του Στέργιου Παρδαλού

«Σελίδες ημερολογίου»: Έκθεση εικαστικών του Στέργιου Παρδαλού

«Σελίδες ημερολογίου»: Έκθεση εικαστικών του Στέργιου Παρδαλού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 166 ΦΟΡΕΣ

Για τις δημιουργίες του Στέργιου Παρδαλού ο Χρήστος Καλός, εικαστικός, συνιδρυτής και ιδιοκτήτης του “KALOS & KLIO Showroom”, σχολιάζει:

«Ο Στέργιος Παρδαλός φωτογράφος, κατ’ επάγγελµα και εικαστικός συµπληρώνει δύο δεκαετίες σχεδόν µε συνέπεια στις εικαστικές του αναζητήσεις, µε εµµονική διάθεση γεµίζει σηµειωµατάρια µε σχέδια σκίτσα αλλά και ποιήµατα.

Η µορφολογία των σχεδίων του Παρδαλού δηµιουργεί αναπόφευκτους συνειρµούς µε τη λαϊκή έκφραση των αυτοχθόνων της Αυστραλίας µιας και η τεχνική του dot art είναι η «ψυχή» αλλά και ο «µηχανισµός» µε τον οποίο ο Παρδαλός δοµεί τα έργα του...

Η αυτόµατη γραφή είναι η µέθοδος που χρησιµοποιεί ο δηµιουργός για να παράγει τα οπτικά του αποτελέσµατα που έλκουν την καταγωγή τους από τις πρακτικές των ντανταϊστών αλλά και των σουρεαλιστών, καθώς γίνεται και µια σαφής αναφορά στην ψυχεδελική τέχνη της δεκαετίας του 1960.....

Η πρόθεση έχει αυτοβιογραφικό χαρακτήρα και η πρακτική έχει έντονη αυτοαναφορικότητα παράγοντας ως κύριο όγκο της δουλειάς του εικαστικά ηµερολόγια.

Το τσίκι τσίκι του Αλέξη Ακριθάκη ακόµα και η τάση προς διάχυση του εικαστικού ιδιώµατος στην καθηµερινή ζωή φέρνει στη µνήµη τον Keith Herring, δηµιουργώντας έτσι εικαστικές συγγένειες απεγκλωβίζοντας τον Παρδαλό από τον εγκλεισµό της ατοµικής -µοναχικής όρασης.

Η κουκίδα γίνεται αφορµή να ξεκινήσει µια νέα σχεδιαστική περιπέτεια και ο ελεύθερος συνειρµός έρχεται να την ολοκληρώσει. Το σηµειωµατάριο είναι ο «τόπος», όπου όλα ξεκινούν, ενώ στη συνέχεια τα Object Trouve ανάγουν το προσωπικό σε πολιτικό µε την οικειοποίηση αντικειµένων της καθηµερινότητας, όπως άδεια µπουκάλια βότκας, κούκλες καταστηµάτων ακόµα και πέτρες από παραλίες».

Διάρκεια 2/10 – 12/10/19
Εγκαίνια : 2 Οκτωβρίου ώρα: 21.00
Xώρος: Mod Cafebar-1ος όροφος - Πεζόδρομος Δημητρίου Θεοδωράκη

Διαβάστε ακόμη

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion

"Η νοσταλγία του Θεού": Μεγάλη Τρίτη-2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Στον απόηχο του 4ου Μουσικού Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων»

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»