Συμπληρωματική απολογία μηχανικού που κατηγορείται για απάτες

Συμπληρωματική απολογία μηχανικού που κατηγορείται για απάτες

Συμπληρωματική απολογία μηχανικού που κατηγορείται για απάτες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1900 ΦΟΡΕΣ

Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου βρέθηκε χθες για να δώσει συμπληρωματική απολογία για άλλες τρεις υποθέσεις απάτης για τις οποίες κατηγορείται, πολιτικός μηχανικός ο οποίος ήδη βρίσκεται στη φυλακή.

Όπως είναι γνωστό, ο 40χρονος κατηγορείται για δύο περιπτώσεις απάτης για τις οποίες και μετά την απολογία του τον Δεκέμβριο του 2018 κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Ωστόσο χθες το μεσημέρι συνοδευόμενος από τους συνηγόρους του κ.κ. Άκη Δημητριάδη και Χάρη Βασιλειάδη προσήχθη εκ νέου ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου για να δώσει εξηγήσεις, τη συμπληρωματική ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για απάτη κατ’ εξακολούθηση, κατά συναυτουργία και κατά μόνας από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα, το συνολικό όφελος ή ζημία της οποίας υπερβαίνει το ποσό των 30.000,00€ αλλά και των 120.000,00 €.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος κατηγορείται για άλλες τρεις νέες περιπτώσεις, οι δύο εκ των οποίων είναι σε βαθμό πλημμελήματος και η τρίτη σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολιτικός μηχανικός αρνήθηκε κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται και διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι οι υποβληθείσες μηνύσεις, είναι επακόλουθες της προσωρινής του κράτησης αλλά και της γνωστοποίησης άλλων μηνύσεων.
Όλες οι μηνύσεις- είπε χαρακτηριστικά ο 40χρονος- έχουν ως σκοπό να τον εξαναγκάσουν να επιστρέψει χρήματα για τα οποία έχει εργασθεί και ορισμένες εργασίες έχουν μάλιστα ολοκληρωθεί.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 40χρονος φέρεται ότι τον Δεκέμβριο του 2014 ανέλαβε για λογαριασμό συμπατριώτη μας να διεκπεραιώσει υπόθεση υπαγωγής στον νόμο περί αυθαιρέτων που αφορούσε ακίνητό του και ότι τον ενημέρωσε πως το πρόστιμο για αυτό το αυθαίρετο ανέρχεται σε ποσό άνω των 40.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος φέρεται μάλιστα να χρησιμοποίησε έγγραφο της Πολεοδομίας για να τον πείσει σχετικά με το θέμα αυτό, ενώ του είπε πως εφόσον πλήρωνε έως το Δεκέμβριο του 2014 το πρόστιμο τότε θα κατέβαλε μόλις 15.000 ευρώ.
Ο 40χρονος φέρεται επίσης να έδειξε στον συμπολίτη μας έγγραφο που δήθεν προέρχονταν από το Υ.Π.Ε.Κ.Α., ενώ ως αμοιβή για την εργασία του έλαβε το ποσό των 700 ευρώ.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι και τον Ιούνιο του 2018 ανέλαβε να διεκπεραιώσει παρόμοια υπόθεση για μία 85χρονη η οποία βρίσκεται στο εξωτερικό μετά από εντολή συγγενικού της προσώπου. Ο 40χρονος πολιτικός μηχανικός φέρεται να είχε παράνομο όφελος από αυτή την περίπτωση περί τις 13.700 ευρώ.

Τέλος, ο ίδιος κατηγορείται ότι και τον Αύγουστο του 2013 ανέλαβε να κατασκευάσει και να αποπερατώσει το διαμέρισμα συμπολίτισσάς μας σε οικοδομή τρίτου ορόφου, για το οποίο εισέπραξε το ποσό των περίπου 153.000 ευρώ, χωρίς όμως να διεκπεραιώσει τις εντολές που του είχαν δοθεί.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο