Ελεύθερα τα δύο αδέλφια από τη Ρόδο για τα 570 γραμμάρια χασίς

Ελεύθερα τα δύο αδέλφια από τη Ρόδο για τα 570 γραμμάρια χασίς

Ελεύθερα τα δύο αδέλφια από τη Ρόδο για τα 570 γραμμάρια χασίς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 418 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερα με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους στον ανακριτή Ρόδου, τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν για την παραλαβή δέματος από εταιρεία ταχυμεταφορών, το οποίο περιείχε 570 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

Σε βάρος των δύο ανδρών ηλικίας 27 και 24 ετών αντίστοιχα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και χθες το μεσημέρι, συνοδευόμενοι από τη συνήγορό τους κα Βαλεντίνα Παπαμανώλη προσήχθησαν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται και δήλωσαν πως τα ναρκωτικά τα προμηθεύτηκαν αποκλειστικά και μόνο για δική τους χρήση. Μάλιστα τόνισαν πως επειδή δεν ήθελαν να μπλέξουν με τα «κυκλώματα» που υπάρχουν στο νησί μας, καθώς δεν είναι από εδώ, προτίμησαν να τα προμηθευτούν και να τους αποσταλούν με την εταιρεία ταχυμεταφορών.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα τόσο ο 27χρονος όσο και ο 24χρονος αφέθηκαν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν με την άφιξη του πακέτου στο νησί μας, με εταιρεία ταχυμεταφορών. Στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούνται για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, εντοπίστηκε το δέμα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου με τη βοήθεια του αστυνομικού σκύλου «SCHWARTZ».

Το ύποπτο δέμα τέθηκε άμεσα υπό επιτήρηση και ενεργοποιήθηκε σχέδιο ελεγχομένης παράδοσης.
Έτσι στις 27 Σεπτεμβρίου το πρωί πήγαν στο κατάστημα ταχυμεταφορών τα δύο αδέλφια και αρχικά ο 27χρονος μπήκε μέσα και ενημερώθηκε ότι πράγματι το πακέτο βρίσκονταν εκεί.

Βγαίνοντας να ενημερώσει τον 24χρονο αδελφό του που τον περίμενε στο αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν την όλη διαδικασία. Το δέμα κατασχέθηκε και διαπιστώθηκε ότι, περιείχε δύο πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 570 γραμμάριων.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 125 ευρώ που κατείχαν οι συλληφθέντες, καθώς και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας που βρέθηκε έπειτα από έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού στην κατοικία του 24χρονου.

Με τη δικογραφία για μεταφορά, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών που σχηματίστηκε σε βάρος των δύο συλληφθέντων, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Διαβάστε ακόμη

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο

Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στο νησί μας

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο