Σύλλογος για τη βελτίωση των δομών υγείας στη Νότια Ρόδο

Ένας νέος εθελοντικός φιλανθρωπικός σύλλογος για την υποστήριξη του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Νότιας Ρόδου, που εδρεύει στο Γεννάδι, δημιουργήθηκε πρόσφατα από Έλληνες και αλλοδαπούς κατοίκους που ζουν μόνιμα στη γύρω περιοχή. 

Ο σύλλογος ονομάζεται MARS (Medical Appeal for South Rhodes) και ήδη έχουν γίνει ορατά τα πρώτα αποτελέσματα. Έπειτα από διάφορες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν, τα μέλη του παρέδωσαν την περασμένη εβδομάδα στο ιατρείο του Γενναδίου ιατρικό εξοπλισμό και αναλώσιμα αξίας πάνω από 1.000 ευρώ. 

Τα χρήματα αυτά συγκεντρώθηκαν μετά από διοργάνωση διάφορων βραδινών παιχνιδιών στους Πεύκους, αγώνα κολύμβησης στη Γλύστρα της Λάρδου και άλλες μικρές εκδηλώσεις, τις οποίες υποστήριξαν ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες. 
 


Τον εξοπλισμό και τα αναλώσιμα παρέλαβαν, όπως σημείωσαν χαρακτηριστικά τα μέλη του MARS, «η γιατρός κα Μαρία και η νοσοκόμος κα Βασιλική, οι οποίες κάνουν απίστευτη δουλειά προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν καθημερινά περιστατικά ασθενειών, αλλά και έκτακτα γεγονότα στη Νότια Ρόδο με πληθυσμό πάνω από 30.000 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι φυσικά το καλοκαίρι αυξάνονται ραγδαία λόγω εργαζόμενων και τουριστών» και συνέχιζαν τονίζοντας ότι «αυτή ήταν απλώς η αρχή αυτού που ελπίζουμε ότι θα αποτελέσει το έναυσμα για τη βελτίωση των συνθηκών περίθαλψης και αντιμετώπισης των έκτακτων περιστατικών στη Νότια Ρόδο».

Ο στόχος του MARS
Σύμφωνα με τα μέλη της «Ιατρικής Έκκλησης» όπως θα μπορούσε να λέγεται ο MARS στα ελληνικά, ο στόχος της δημιουργίας του είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και η συγκέντρωση χρημάτων για τον καλύτερο εξοπλισμό των γιατρών και των ιατρικών κέντρων της Νότιας Ρόδου για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Κατά συνέπεια η περίθαλψη και η άνεση των ασθενών καθώς και των τραυματιών θα βελτιωθεί.
 


Πρωταρχικός στόχος του MARS είναι η άμεση και αποτελεσματική ιατρική παρέμβαση ή θεραπεία σε περιστατικά και ασθενείς, ανεξάρτητα από την ηλικία, τη  φυλή ή το αν είναι κάτοικος ή επισκέπτης. 

Σε έκτακτα περιστατικά, ο χρόνος είναι παράγοντας ζωτικής σημασίας και μπορεί να φανεί σωτήριος παράγοντας ειδικότερα σε περιπτώσεις εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής και τροχαίου ατυχήματος.