Σύσκεψη στο δημαρχείο με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας

Επίσκεψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα, Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στις 10:00 το πρωί, μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρων με τον Πρόεδρό τους κ. Θεόδωρο Κόντε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των εφοπλιστών κρουαζιέρων το πιθανότερο είναι ότι θα έχουν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη καθώς και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής, όπως ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Κώστας Ταρασλιάς και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου νότιας Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Παπαοικονόμου ενώ δεν αποκλείεται να μετέχουν και εκπρόσωποι φορέων του τουρισμού.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους patmostimes.gr, χθες, Τρίτη 1 Οκτωβρίου, τα μέλη του Δ.Σ. της ένωσης είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο και το δ.σ. της Πάτμου και εκπροσώπους φορέων.

Τον Απρίλιο
Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιέρων, είχαν επισκεφθεί τη Ρόδο τον περασμένο Απρίλιο και είχαν συνάντηση εργασίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο, με τον τέως Δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο, αρμόδιους Αντιδημάρχους, εκπροσώπους τουριστικών φορέων, εκπροσώπους της Αστυνομικής Διεύθυνσης, του τελωνείου κτλ.
Τότε, είχαν προτάξει θέματα όπως η αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών του λιμανιού της Ρόδου, με στόχο την προσέλκυση περισσότερων κρουαζιεροπλοίων στο νησί.

Μάλιστα, η συνάντηση είχε χαρακτηριστεί εποικοδομητική ενώ ο κ. Κόντες είχε κάνει λόγο για αυξητική τάση στην κρουαζιέρα για το νησί της Ρόδου το 2019. Είχε θίξει, όμως, την ανάγκη περιορισμού της γραφειοκρατίας αλλά και να γίνουν έργα υποδομών στο νησί αφού, όπως είχε πει, το λιμάνι της Ρόδου έχει τις δυνατότητες για είναι ένα λιμάνι home-port για την κρουαζιέρα, για τον θαλάσσιο τουρισμό, όπως και για τα mega yacht που μπορεί να εδρεύουν εδώ και να κάνουν πολύ περισσότερα για την τοπική οικονομία σε όλα τα Δωδεκάνησα.

Επίσης, είχαν συζητηθεί και κανονισμοί που θα ισχύσουν σύντομα αφού μέχρι το 2021 θα υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση μεταξύ των επιβατών Sengen και  non Sengen, καθώς και η μεγέθυνση των πλοίων που είναι πλέον των 300 μέτρων με 3-4 χιλιάδες επιβάτες.  Η αντιπροσωπεία, τον Απρίλιο, είχε επίσης συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο.

Ο Δήμαρχος
Σημειώνεται, τέλος, ότι κατά την πρώτη τακτική συνεδρίαση του δ.σ., την περασμένη Παρασκευή, ο Δήμαρχος άφησε να φανεί το βάρος που δίνει στον τομέα αυτό, κάνοντας γνωστή την πρόθεσή του για την αναβάθμιση των λιμανιών της Ρόδου, τέτοια που να ανταποκρίνεται στο κύρος του νησιού ενώ αναφέρθηκε και στις δυνατότητες που έχει η Ρόδος και η περιοχή μας γενικότερα να προσελκύσει κρουαζιερόπλοια.