Διαφήμιση για τη Ρόδο το «ITF Rhodes Cup Junior»

Η Ρόδος φιλοξενεί και φαίνεται πως είναι πια ένα νησί-προορισμός για το τένις, άλλο ένα παγκόσμιο τουρνουά όσον αφορά τις κατηγορίες αθλητών-αθλητριών κάτω των 18 ετών στις εγκαταστάσεις του ΡΟΑ, το «ITF Rhodes Cup Junior». Χθες για το λόγο αυτό δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας, ώστε να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη διοργάνωση που ξεκίνησε πριν δύο μέρες και θα διαρκέσει ως τις 6 Οκτωβρίου στα γήπεδα στο Κορακόνερο. 

Το πρώτο παιχνίδι κάθε μέρας διεξάγεται στις 9 το πρωί και το τελευταίο στις 6, γι’ αυτό καλό είναι ο φίλαθλος κόσμος του νησιού να βρεθεί κοντά και να ενισχύσει τις προσπάθειες των αθλητών. Να σημειωθεί πως η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε δώσει την περασμένη χρονιά αυτή τη διοργάνωση στη Λέσβο και τη Ρόδο ως ανταποδοτικό για το γεγονός ότι αυτά τα δύο νησιά με υποδομές στο τένις φιλοξενούν έναν σημαντικό αριθμό προσφύγων. 
Φέτος όμως, τουλάχιστον σε ό, τι αφορά τη Ρόδο, η διοργάνωση πραγματοποιείται ξανά λόγω του επιπέδου των εγκαταστάσεων αλλά και της σημαντικής προσπάθειας από την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ΡΟΑ, προκειμένου όλα να κυλούν όπως πρέπει. 

Ο πρόεδρος του ΡΟΑ, Μιχάλης Πανάγος, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του τουρνουά όσον αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και στο ότι είναι χαμηλού κόστους, έχοντας τη δυνατότητα το νησί μας να το φιλοξενήσει κι άλλες χρονιές. Σημαντικό ρόλο στη διοργάνωση έχει παίξει η Περιφέρεια και ο Δήμος, όπως τόνισε, καλώντας όλο τον κόσμο ν’ απολαύσει αυτούς τους αγώνες που έχουν να κάνουν με τν υγιή αθλητισμό. Σημαντικό για την όλη διοργάνωση είναι το ότι φιλοξενούνται αθλητές από σημαντικές ακαδημίες τένις στην Ευρώπη και όχι μόνο, ενώ αναφέρθηκε και στη συμμετοχή των κορυφαίων από την Ελλάδα όπως επίσης τη Ρόδο. Τέλος, σημείωσε πως οι αγώνες είναι ένα …σεμινάριο για τους προπονητές και τα παιδιά που μαθαίνουν περισσότερα για το πώς να φέρονται κατ’ αρχάς ως αθλητές αλλά κυρίως ως φίλαθλοι. 

Ο Νίκος Νικολής, εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού στην  Περιφέρεια, στάθηκε περισσότερο στο ότι η Ρόδος φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά τους αγώνες με σημαντικά οφέλη για τον τουρισμό και ότι γίνονται από την πλευρά του φορέα που εκπροσωπεί οι απαραίτητες κινήσεις, ώστε να εκσυγχρονιστούν και τα άλλα γήπεδα του ΡΟΑ με συγκεκριμένο σχέδιο και όραμα. Μάλιστα τόνισε πως για ό, τι χρειαστεί ο όμιλος, η Περιφέρεια θα είναι κοντά, για να ενισχύει αυτού τους είδους τις δράσεις. 

Στους κοινούς στόχους για την ανάπτυξη του αθλητισμού από Δήμο και Περιφέρεια αναφέρθηκε ο νέος πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, Αλέξανδρος Κολιάδης και συνέχισε με κολακευτικά σχόλια για τις άρτιες εγκαταστάσεις του ΡΟΑ όπου νέοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία ν’ αθλούνται κι αυτοί μιας μεγαλύτερης ηλικίας απολαμβάνουν σημαντικούς αγώνες. Η παρουσία του Μιχάλη Πανάγου στο ΔΣ του ΔΟΠΑΡ, συνέχισε, είναι κάτι σημαντικό και αρχή για ακόμη σπουδαιότερα πράγματα όσον αφορά το κομμάτι του τένις. Οι αγώνες που φιλοξενεί η Ρόδος, ολοκλήρωσε, είναι μια σημαντική διαφήμιση για το νησί αφού όλοι όσοι παίρνουν μέρος είναι εν δυνάμει επισκέπτες στο κοντινό μέλλον, γι’ αυτό και όλοι οφείλουν να τους αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα και να είναι κοντά ακόμα και ως φίλαθλοι, προκειμένου να ξεφύγουν από κα καθημερινά και τα απλά.