Σημάδια «εγκατάλειψης» στο πάρκο του Ροδινιού

Λίγοι μήνες μόνο, από τότε που παραδόθηκε το πάρκο του Ροδινιού, πέρασαν και τα σημάδια "εγκατάλειψής" του ήδη φαίνονται. 

Όπως διακρίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η "Ροδιακή", πεταμένα κλαδιά, φωτιστικά και ξύλινες κατασκευές βρίσκονται διάσπαρτα στο μέχρι πρότινος "καινούργιο", λόγω των έργων ανάπλασης που πραγματοποιούνται από τον Δήμο Ρόδου και που είναι χρηματοδοτούμενα απο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου, πάρκο. 
 

Ξύλινες κατασκευές πεταμένες στη μέση του πάρκου του Ροδινιού
Ξύλινες κατασκευές πεταμένες στη μέση του πάρκου του Ροδινιού
 


Η εικόνα του μοναδικής ομορφιάς πάρκου της πόλης της Ρόδου, αυτό του Ροδινιού, είχε αρχίσει να θυμίζει και πάλι τις παλιές και όμορφες εποχές, όπου χιλιάδες συντοπίτες μας απολάμβαναν τη βόλτα τους εκεί.
 

Παρατημένα φωτιστικά που αντικαταστάθηκαν από καινούργια, βρίσκονται σε καμάρα στο πάρκο
Παρατημένα φωτιστικά που αντικαταστάθηκαν από καινούργια, βρίσκονται σε καμάρα στο πάρκο

 
Πριν λοιπόν από δύο περίπου μήνες, όπως είχε τότε δημοσιεύσει η "Ροδιακή", είχαν πραγματοποιηθεί ήδη οι απαραίτητοι καθαρισμοί, τα κλαδέματα και αρκετές παρεμβάσεις, ενώ μάλιστα είχαν αποκατασταθεί και σε όλο το πάρκο η διαμόρφωση και ο καθαρισμός των μονοπατιών, η αποκατάσταση των τοιχίων και των κλιμάκων, η ανακατασκευή των ξύλινων γεφυρών, καθώς και ο καθαρισμός των λιμνών εντός του πάρκου.
 


Έπειτα από αυτές τις παρεμβάσεις και ανεξάρτητα από το αν θα εξασφαλιστούν και άλλα χρήματα για την ανάπλασή του, η συντήρηση και η συνέχισή του, όπως έχουμε τονίσει δεκάδες φορές, είναι υπόθεση όλων μας. Ήδη τα πρώτα σημάδια μη συντήρησης ακόμη και από εμάς τους ίδιους που το επισκεπτόμαστε, είναι εμφανή, και ας ελπίσουμε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και εμείς οι ίδιοι δεν θα αφήσουμε για μια ακόμα φορά το πανέμορφο πάρκο της πόλης μας, να "ρημάξει".