Έκτακτο: Επικίνδυνη πυρκαγιά σε εξέλιξη κοντά στ’ Απόλλωνα

Έκτακτο: Επικίνδυνη πυρκαγιά σε εξέλιξη κοντά στ’ Απόλλωνα

Έκτακτο: Επικίνδυνη πυρκαγιά σε εξέλιξη κοντά στ’ Απόλλωνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 6853 ΦΟΡΕΣ

Φωτιά σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα σε περιοχή ανάμεσα στα Πλατάνια και τα Απόλλωνα.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς που ξέσπασε πριν από περίπου μια ώρα, βρίσκεται δύο χιλιόμετρα έξω από τα Απόλλωνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του οικισμού κ. Μάκης Λαγογιάννης.

Η φωτιά έχει κινητοποιήσει μεγάλη δύναμη των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού. Στο σημείο είναι ήδη και επιχειρούν επτά επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, εθελοντικές ομάδες, ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιεί το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο νησί μας.

Πάντως τούτη την ώρα επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, αφού όπως μετέφερε στη «Ροδιακή» ο κ. Λαγογιάννης, «νομίζω ότι έχουμε γλιτώσει τα χειρότερα, την έχουμε προλάβει πριν φτάσει στο χωριό».

Ώρα 14:40

Για το ζήτημα έχει πλήρη και συνεχή ενημέρωση ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης, ενώ καθοδόν για το σημείο βρίσκεται και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νεκτάριος Φλοσκάκης, αφού η φωτιά χαρακτηρίζεται μεγάλη.

Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί όλες οι υδροφόρες του δήμου Ρόδου, χειριστές μηχανημάτων και προσωπικό, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή και ιδιωτών ιδιοκτητών μηχανημάτων.

Ώρα 15:30

Επιβεβαιώνεται από αρμόδια χείλη ότι η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, έπειτα από την μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε και την προσπάθεια δύο και πλέον ωρών, όλων των δασοπυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού.

Οι προσπάθειες συνεχίζονται για την οριστική κατάσβεση της πυρκαγιάς.

'Ωρα 18:30

Με βάση την επίσημη ενημέρωση που υπάρχει, η σημερινή φωτιά που έφτασε σχετικά κοντά σε κατοιμένη περιοχή, έσβησε οριστικά λίγο μετά τις 18:00. Ωστόσο στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο των αναζωπυρώσεων.


Διαβάστε ακόμη

Αναφορά στον υπουργό Υγείας από τη Νέα Αριστερά για την καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου

Δύο μέλη από τη Ρόδο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής

Εγκρίθηκε η σήμανση για την επέκταση του πεζοδρόμου

Εξήντα αιτήσεις κατατέθηκαν για το σύστημα τηλεφροντίδας μοναχικών ηλικιωμένων

Στη Σαουδική Αραβία ταξιδεύουν τρία προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου για να εκπροσωπήσουν την Περιφέρεια

Αύριο η συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής των Ευρωεκλογών στη Ρόδο

Με τον πατέρα του 10χρονου που κατήγγειλε τον αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Δύο διαμερίσματα στην Αθήνα παραχωρεί η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου