Χωρίς τηλέφωνα έχει μείνει το Αγαθονήσι!

Χωρίς τηλέφωνα και internet είναι εδώ και δέκα μέρες το Αγαθονήσι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των αρχών και υπηρεσιών του νησιού καθώς και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, προ δεκαημέρου κεραυνός που έπεσε σε κεντρικό σταθμό της Cosmote, προκάλεσε σοβαρότατη βλάβη στις τηλεπικοινωνίες με αποτέλεσμα το νησί να έχει σχεδόν νεκρώσει και η επικοινωνία με τον έξω κόσμο να γίνεται με ιδιαίτερα μεγάλες δυσκολίες.

Παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις του δημάρχου Βαγγέλη Κόττορου σε κάθε υπεύθυνο, το Αγαθονήσι παραμένει αποκλεισμένο με αποτέλεσμα να έχει παραλύσει κάθε λειτουργία του. Μάλιστα φαίνεται ότι στην Αθήνα κατάλαβαν πόσο σημαντικό είναι το πρόβλημα μόνο όταν διαπίστωσαν ότι ο δήμος δεν μπορούσε να απαντήσει στην υπηρεσιακή αλληλογραφία που είχε σταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος αναγκάστηκε να επικοινωνήσει και με τον πρόεδρο του ομίλου ΟΤΕ καθώς και με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να ζητήσει την παρέμβασή τους. Μετά την τελευταία παρέμβασή του πήρε την υπόσχεση ότι σήμερα συνεργεία θα επισκεφτούν το νησί για να αποκαταστήσουν τη βλάβη.