Έκθεση εικαστικών του Στέργιου Παρδαλού  με τίτλο "Σελίδες ημερολογίου”

Εκθεση εικαστικών με τίτλο "Σελίδες ημερολογίου" του Στέργου Παρδαλού πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στον πεζόδρομο Δημητρίου Θεοδωράκη στο καφέ-μπαρ "Mod" μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου.

Για τις δημιουργίες του Στέργιου Παρδαλού ο Χρήστος Καλός, εικαστικός, συνιδρυτής και ιδιοκτήτης του KALOS & KLIO Showroom, σχολιάζει:

"Ο Στέργιος Παρδαλός φωτογράφος, κατ’ επάγγελμα και εικαστικός συμπληρώνει δυο δεκαετίες σχεδόν µε συνέπεια στις εικαστικές του αναζητήσεις, µε εμμονική διάθεση γεμίζει σημειωματάρια µε σχέδια σκίτσα αλλά και ποιήματα. Η μορφολογία των σχεδίων του Παρδαλού δημιουργεί αναπόφευκτους συνειρμούς µε τη  λαϊκή έκφραση των αυτοχθόνων της Αυστραλίας μιας και η τεχνική του dot art είναι η «ψυχή» αλλά και ο «μηχανισμός» µε τον οποίο ο Παρδαλός δομεί τα έργα του...

Η αυτόματη γραφή είναι η μέθοδος που χρησιµοποιεί ο δηµιουργός για να παράγει τα οπτικά του αποτελέσµατα που έλκουν την καταγωγή τους από τις πρακτικές των ντανταϊστών αλλά και των σουρεαλιστών καθώς γίνεται και µια σαφής αναφορά στην ψυχεδελική τέχνη της δεκαετίας του 1960.

 Η πρόθεση έχει αυτοβιογραφικό χαρακτήρα και η πρακτική έχει έντονη αυτοαναφορικότητα παράγοντας ως κύριο όγκο της δουλειάς του εικαστικά ηµερολόγια.
Το τσίκι τσίκι του Αλέξη Ακριθάκη ακόµα και η τάση προς διάχυση του εικαστικού ιδιώµατος στην καθηµερινή ζωή φέρνει στη µνήµη τον Keith Herring, δηµιουργώντας έτσι εικαστικές συγγένειες απεγκλωβίζοντας τον Παρδαλό από τον εγκλεισµό της ατοµικής -µοναχικής όρασης.

 Η κουκίδα γίνεται αφορµή να ξεκινήσει µια νέα σχεδιαστική περιπέτεια και ο ελεύθερος συνειρµός έρχεται να την ολοκληρώσει. Το σηµειωµατάριο είναι ο «τόπος» όπου όλα ξεκινούν, ενώ στη συνέχεια τα Object Trouve ανάγουν το προσωπικό σε πολιτικό µε την οικειοποίηση αντικειµένων της καθηµερινότητας όπως άδεια µπουκάλια βότκας, κούκλες καταστηµάτων ακόµα και πέτρες από παραλίες.

Με την υποστήριξη του Κέντρου Πρόληψης "Δίοδος"
Σχέδια dot art / Ποιήµατα / Παρεµβάσεις σε Objet Trouvé
Διάρκεια 2/10 – 12/10/19
Xώρος: Mod  Cafe-bar-1ος όροφος -
 Πεζόδρομος  Δημητρίου Θεοδωράκη.