Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στηρίζει τη Historica

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου είναι ένας από τους συνδιοργανωτές της Historica και ο πρόεδρός του κ. Ιωάννης Πάππου έκανε τον δικό του χαιρετισμό:

«Τη μεγάλη αθλητική συνάντηση HISTORICA καλωσορίζουμε και φέτος στη Ρόδο, μία μεγάλη συνάντηση των φίλων του κλασικού ποδηλάτου, μία αναδρομή στην ιστορία της ποδηλασίας στο νησί μας. Μία γιορτή του αθλητισμού, διεθνούς εμβέλειας. Ο ποδηλατικός γύρος- η βόλτα, η έκθεση ιστορικών ποδηλάτων και ο διασυλλογικός αγώνας πίστας που έχουν προγραμματιστεί θα μας ξυπνήσουν, για άλλη μία φορά, μνήμες μιας άλλης εποχής.

Εικόνες και συναισθήματα που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη των διεθνών αθλητών που συμμετείχαν αλλά και των κατοίκων της Ρόδου που έβαλαν κι αυτοί το δικό τους λιθαράκι ώστε η Ρόδος να καθιερωθεί ως ο κορυφαίος ποδηλατικός προορισμός της εποχής.

Οι ποδηλατικοί αυτοί αγώνες όντας συναντήσεις κορυφαίων αθλητών από όλο τον κόσμο αποτέλεσαν για πολλά χρόνια  αδιαμφισβήτητο σημείο αναφοράς για το νησί μας. Αναπολώντας, λοιπόν, τις προηγούμενες δεκαετίες δημιουργούμε τις δικές μας μελλοντικές διαδρομές – όχι μόνο ποδηλατικές -  αυτές που θα αφήσουν τη δική τους ιστορία. Δίνουμε στην ποδηλασία την αξία που της αρμόζει και τη διατηρούμε αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας. Ευχόμαστε  κάθε επιτυχία στη μεγάλη αυτή συνάντηση των φίλων του παλιού ποδηλάτου και καλές διαδρομές σε όλους!»