Τα δέκα χρόνια του Rhodes Mrc

Επέτειο δέκα χρόνων από την πρώτη φορά που διοργανώθηκε, γιορτάζει φέτος το Rhodes Μrc που θα πραγματοποιηθεί 9 με 13 Οκτωβρίου στη Ρόδο.

Προχθές, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού-Τουρισμού, κ. Κώστα Ταρασλιά με την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου κατά την οποία βέβαια εξέτασαν θέματα που είχαν να κάνουν με την καλύτερη δυνατή διοργάνωσή του και φέτος.

Το Διεθνές Συνέδριο προσομοίωσης περιφερικών οργανισμών, ως γνωστόν, διοργανώνεται από το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, μαζί με την Περιφέρεια, τον Δήμο Ρόδου, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το ευρωπαϊκό δίκτυο. Σε δηλώσεις του ο κ. Καβουκλής θύμισε, καταρχήν, ότι φέτος γιορτάζουν τα δέκα χρόνια της διοργάνωσης καθώς η πρώτη εκδήλωση ήταν το 2010 με μόλις 50 άτομα εκπροσώπηση ενώ φέτος πλησιάζουν τα 500 άτομα.

Όπως είπε, λοιπόν, έχουν καταφέρει να έχουν μία τεράστια εκπροσώπηση με 14 αποστολές από οργανωμένα πανεπιστήμια, από όλες τις νομικές σχολές της Ελλάδας,  τα τμήματα πολιτικών και διεθνών σχέσεων, από αγγλική φιλολογία, θεολογία, τη νομική σχολή του Βελιγραδίου και, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι πολύ περήφανοι «γιατί η Ρόδος θα νιώσει ως η έδρα της διεθνούς ηγεσίας νέων του κόσμου γι’ αυτές τις πέντε μέρες».

Χθες, λοιπόν, συνεδρίασε η οργανωτική επιτροπή για να οριστικοποιήσουν τις τελικές λεπτομέρειες αφού για πέντε ημέρες θα συνεδριάσουν σε έξι διαφορετικούς χώρους ενώ έχουν αναπτύξει ειδικές ψηφιακές πλατφόρμες για να επικοινωνούν οι συμμετέχοντες, κάτι αποτελεί καινοτομία για συνέδρια.

Παράλληλα, υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα για να απολαύσουν οι συμμετέχοντες τη νυχτερινή Ρόδο, οι τελετές θα πραγματοποιηθούν στο Καστέλο το «Ρόδων» ενώ θα γίνει και εκδρομή στη Λίνδο και τις Πηγές Καλλιθέας.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο φέτος καλύπτουν μία ευρεία και επίκαιρη γκάμα: Από τα ανθρώπινα δικαιώματα, το cyber security, μέχρι την κατάσταση στον Αρκτικό κύκλο, τη Μέση Ανατολή κ.α. Σταδιακά προετοιμάζονται και για το μαθητικό συνέδριο που θα γίνει το Νοέμβριο που φέτος αναμένεται επίσης να έχει πολλές συμμετοχές.