Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης: «Να καταγγελθεί η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις»

 Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης: «Να καταγγελθεί η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις»

Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης: «Να καταγγελθεί η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για τις στρατιωτικές βάσεις»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 140 ΦΟΡΕΣ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης, αναφέρει τα εξής:

Σ΄ αυτό το αίτημα κατέληξαν οι εκπρόσωποι των εργατικών σωματείων και το φορέων του νησιού στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Οκτώβρη στο εργατικό κέντρο Ρόδου μετά την πρωτοβουλία της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης (ΡΟΔ.Ε.ΠΕΙ.)

Στη σύσκεψη έγινε μια εισαγωγή εκ μέρους της ΡΟΔΕΠΕΙ, στην οποία επισημάνθηκε η εμβάθυνση της εμπλοκής της χώρας μας και με αυτή τη συμφωνία στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Συζητήθηκαν οι κίνδυνοι που επιφυλάσσει η ανανέωση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα σχέδια για δημιουργία στρατιωτικής βάσης στην Κάρπαθο, αλλά και για την επέκταση της βάσης της Σούδας και την ύπαρξη πυρηνικών στον Άραξο, που μετατρέπουν την περιοχή σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και το λαό της περιοχής σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Στις παρεμβάσεις τους οι εκπρόσωποι των φορέων μετέφεραν τον προβληματισμό και τις ανησυχίες των εργαζομένων, συνταξιούχων, ανθρώπων, που δεν είναι απαραίτητα ενταγμένοι στο κίνημα, για τις εξελίξεις αυτές, την ανάγκη σύνδεσης των προβλημάτων στη δουλειά, των αναγκών στην υγεία την παιδεία με τις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες που δεν εξυπηρετούν την άμυνα της χώρας.

Συζητήθηκε ακόμη το πώς θα πραγματοποιηθεί ένα πλατύ άνοιγμα και ουσιαστική ενημέρωση του λαού της Ρόδου, ώστε να αναπτυχθεί η πάλη ενάντια στη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στη χώρα και στην περιοχή μας. Αποφασίστηκε να συζητηθεί στα διοικητικά συμβούλια όλων των σωματείων και φορέων, που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, η Συμφωνία και να γίνει πρόταση για τη συγκρότηση επιτροπής αγώνα ενάντια σε αυτή από εκπροσώπους όλων.

Τέλος αποφασίστηκε η συμμετοχή στην καμπάνια συλλογής υπογραφών ενάντια στην ανανέωση, ενίσχυση και επέκταση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις.

Πηγή:

Διαβάστε ακόμη

Αντ. Καμπουράκης: Απολύτως Διαφορετικοί! Ακραία Διαφορετικοί δε, όταν πρόκειται για Ήθος και Νομιμότητα!

Κυριάκος Κασάπης προς Αντώνη Καμπουράκη: Σταματήστε να εκτίθεστε

Στο δημοτικό συμβούλιο η διαχείριση του κυνοκομείου

Αυξημένη ανάγκη για αιμοδότες με ομάδα αίματος -0 στο Νοσοκομείο της Ρόδου

Νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής - Πρόεδρος ο Στέφανος Πορτσέλλη

Ακυρώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη στη Ρόδο

Γουρούνα "μπήκε" μέσα σε κατάστημα - Σοβαρά τραυματισμένος ο οδηγός

Επιστολή Αντώνη Β. Καμπουράκη προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου Κυριάκο Κασάπη