Οι μαθητές λυκείων και γυμνασίων της Ρόδου παρακολούθησαν θεατρική παράσταση

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου συγχαίρει το Τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την εύστοχη επιλογή θεάματος που προσέφερε στους μαθητές της Ρόδου και την ευχαριστεί για τη δυνατότητα, που τους έδωσε, να παρακολουθήσουν χωρίς οικονομική επιβάρυνση τη θεατρική παράσταση «Ειδήσεις είναι, θα περάσουν».

Οι συντελεστές της παράστασης (ηθοποιοί: Άρης Τσάπης και Γιάννης Φραγκίσκος με τη βοήθεια των τεχνικών), σε κείμενα των: Λευτέρη Ελευθερίου, Γιώργο Φειδά και Μάριο Ντερντέ,  ανέδειξαν με την ερμηνεία τους στο έργο.

Το έργο παρακολούθησαν μαθητές από όλο το νησί, ως εξής: 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου, 2ο ΕΠΑΛ Ρόδου, ΓΕΛ Σορωνής, 2ο Γυμνάσιο, 4ο Γυμνάσιο, 6ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο και ΓΕΛ Πυθαγόρα, ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ Ρόδου, Γυμνάσιο Μασάρων, Γυμνάσιο Παραδεισίου. Όλοι ανεξαιρέτως -μαθητές και εκπαιδευτικοί- δήλωσαν ενθουσιασμένοι.

Η παράσταση συνδύαζε τον απαιτούμενο παιδαγωγικό χαρακτήρα, μέσα από την άσκηση κοινωνικής κριτικής με το αναγκαίο για το ηλικιακό κοινό των μαθητών, χιούμορ, ενώ ήταν ταυτόχρονα διαδραστική και άμεσα συναρτημένη με τα ενδιαφέροντα της ηλικίας τους.