Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2019 - "Ζωγραφικός Διάκοσμος Νεοκλασικών Κτηρίων: Φθορές και Αντιμετώπιση"

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2019 - "Ζωγραφικός Διάκοσμος Νεοκλασικών Κτηρίων: Φθορές και Αντιμετώπιση"

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2019 - "Ζωγραφικός Διάκοσμος Νεοκλασικών Κτηρίων: Φθορές και Αντιμετώπιση"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 327 ΦΟΡΕΣ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης 2019 το Υπουργείο Πολιτισμού - Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου και το ΤΕΕ τμήμα Δωδεκανήσου συνδιοργανώνουν εκδήλωση / διάλεξη με θέμα "Ζωγραφικός Διάκοσμος Νεοκλασικών Κτηρίων: Φθορές και Αντιμετώπιση" την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ Δωδεκανήσου (Μητροπόλεως 4, Ρόδος) με κεντρικό ομιλητή τον Συντηρητή Έργων Τέχνης Γεώργιο Παυλόπουλο, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Εργοληπτών Πτυχιούχων Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers' Organisations - ECCO) και εορτάστηκε για πρώτη φορά το 2018, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πραγματοποιήθηκαν ποικίλες εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη, σε μουσεία, μνημεία και εργαστήρια συντήρησης, όπου το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει εργασίες συντήρησης και να γνωρίσει τη δουλειά του συντηρητή αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

Φέτος, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης θα εορταστεί και πάλι με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα κατά το διάστημα 7-13 Οκτωβρίου 2019, με κεντρική ημερομηνία των εορτασμών την Κυριακή, 13 Οκτωβρίου 2019. Στόχος των εκδηλώσεων είναι να αναδειχθεί η συμβολή της Συντήρησης στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και να γνωρίσει το ευρύ κοινό την αθέατη πλευρά του επαγγέλματος του συντηρητή.

Διαβάστε ακόμη

«Από τον Λόγο στην Εικόνα...» - Έκθεση μαθητικών εικαστικών έργων

Εκδήλωση για τα 109 χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων

Συζήτηση με τη WWF για τις δασικές πυρκαγιές της Ρόδου την Τετάρτη στο ΕΚΡ

Ανοιχτή Εκδήλωση για το κοινό του έργου «Ελληνικές Έξυπνες πόλεις: Σύστημα Τηλεφροντίδας με ρολόι και βραχιόλι στο Δήμο Ρόδου»

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν η Ημερίδα Ενημέρωσης & το Τριήμερο Περιφερειακό Εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας

Ομιλία του συγγραφέα Νικόλα Σμυρνάκη

Ημερίδα αφιερωμένη στον Νικ. Κόνσολα

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη