Εικόνες εγκατάλειψης στα περισσότερα χωριά της Ρόδου

Εικόνες εγκατάλειψης στα περισσότερα χωριά της Ρόδου

Εικόνες εγκατάλειψης στα περισσότερα χωριά της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4047 ΦΟΡΕΣ

Τρέχουν και δεν φθάνουν οι χωρικοί αντιδήμαρχοι

Σε απόγνωση βρίσκονται οι χωρικοί αντιδήμαρχοι της Ρόδου, που ανέλαβαν καθήκοντα πριν από μερικές εβδομάδες, διότι δεν ξέρουν… από πού να ξεκινήσουν σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν στις κοινότητες του νησιού.

«Καλούμαστε να διαχειριστούμε προβλήματα που είχαν αφεθεί στην τύχη τους επί δεκαετίες», αναφέρουν οι περισσότεροι εξ αυτών που ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές και συσκέψεις για να καταγράψουν τις ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν στα χωριά. Η κατάσταση, όπως τη χαρακτηρίζουν είναι άκρως προβληματική αφού υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα και ανάγκες που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης σε όλα σχεδόν τα χωριά του νησιού.

Ήδη οι αντιδήμαρχοι σε επαφές που είχαν με τα τοπικά συμβούλια επιχειρούν να καταγράψουν τις προτεραιότητες για τις οποίες πάντως αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες διότι δεν υπάρχει ούτε αρχή ούτε τέλος.


Στα περισσότερα χωριά του νησιού και στα μεγάλα και στα μικρά υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης και συσσώρευσης προβλημάτων, πολλά εκ των οποίων χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης άσχετα αν τα περισσότερα εξ αυτών υφίστανται εδώ και πολλά χρόνια.


Κατά κοινή ομολογία η αντιδήμαρχοι έχουν «τρομάξει» από την κατάσταση που έχουν παραλάβει και σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις δεν κρύβουν τους έντονους προβληματισμούς και την ανησυχία τους για το πώς θα καταφέρουν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα, αυτά δεδομένου ότι τα περισσότερα απαιτούν και ανάλογες πιστώσεις με ότι αυτό συνεπάγεται αφού τα οικονομικά του δήμου έχουν συγκεκριμένη οροφή. Η επικρατούσα κατάσταση έχει ήδη μεταφερθεί στον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη στον οποίο θα υπάρξει βεβαίως αναλυτική ενημέρωση μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αφού ενδεχομένως να ζητηθεί να υπάρξουν επιπλέον χρηματοδοτήσεις ή παρεμβάσεις των μηχανισμών του δήμου.


Σε ορισμένα από τα χωριά του νησιού όπως αναφέρουν οι αντιδήμαρχοι, η κατάσταση θα μπορούσε να θεωρηθεί άκρως προβληματική αφού είναι εμφανής η εικόνα εγκατάλειψης που υπάρχει παρά τις κατά καιρούς έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων των κοινοτήτων είτε προς την δημοτική αρχή είτε προς την πολιτική ηγεσία.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ούτε μηχανήματα δεν υπάρχουν για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες αυτές με αποτέλεσμα οι αντιδήμαρχοι σε συνεργασία με τους υπηρεσιακούς παράγοντες να προσπαθούν με μπαλωματικές λύσεις να αντιμετωπίσουν τις επιτακτικές ανάγκες που υπάρχουν.


Το καλό πάντως είναι, ότι η δημοτική αρχή και ειδικά οι χωρικοί αντιδήμαρχοι, έχουν πάρει στα ζεστά την ανάγκη να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που απασχολούν τα χωριά, έχοντας ως συμμάχους τα τοπικά συμβούλια που διακατέχονται από την ίδια αγωνία αλλά και τους κατοίκους των χωριών οι οποίοι ευελπιστούν ότι ο δήμος Ρόδου θα ανταπεξέλθει στο ύψος των περιστάσεων και ότι οι προθέσεις που υπάρχουν θα μετουσιωθούν σε πράξεις. Δεν αποκλείεται, ούτε μεμονωμένα ούτε συνολικά, το συγκεκριμένο θέμα να απασχολήσει σύντομα και το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου σε μια προσπάθεια να υπάρξει αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης αλλά και ενεργοποίηση του μηχανισμού του δήμου για να δρομολογηθούν λύσεις με βάση τις προτεραιότητες που θα δοθούν από τις τοπικές κοινωνίες.

Διαβάστε ακόμη

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο