Συναρπαστικοί αγώνες  στο Παγκόσμιο Τουρνουά Τένις

Δύο συναρπαστικοί τελικοί πραγματοποιήθηκαν χθες στις εγκαταστάσεις του ΡΟΑ στο Κορακόνερο και αφορούσαν το Παγκόσμιο Τουρνουά Τένις «ITF JUNIOR 2019 “RODOS CUP”», γι’ αθλητές-αθλήτριες κάτω των 18 ετών.

Στα κορίτσια η Σλοβάκα Μαρτίνα Σμολένοβα κέρδισε τη Δήμητρα Παύλου από τη χώρα μας ενώ στ’ αγόρια ο Έλληνας Γιάννης Ξυλάς πήρε την πρώτη θέση αφού επιβλήθηκε του  Άγγλου Τζόελ Πιερλεόνι. 
Μάλιστα μετά το τέλος των αναμετρήσεων έγιναν και οι απονομές, δίνοντας το «παρών» εκπρόσωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Εκεί ήταν ο Χρήστος Μπάρδος ως εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και πρόεδρος της Ενεργειακής Α.Ε, ο εντεταλμένος Αθλητισμού, Νίκος Νικολής, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Τηλέμαχος Καμπούρης, ο αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Τριάντος, ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Διεθνών Σχέσεων Κώστας Ταρασλιάς και ο Αλέξανδρος Κολιάδης ως πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ.  

Την Παρασκευή όμως είχαμε τους τελικούς στα διπλά με ελληνικές επιτυχίες, αφού στα κορίτσια, οι Μάρθα Μακαντάση και Δήμητρα Παύλου νίκησαν τις Μαρτίνα Σμολένοβα (Σλοβακία) και Αγλάια Ζαΐνεβα (Ρωσία) με 2-0 σετ (7-5, 6-3). Στα αγόρια, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, οι Γιάννης Κουντουράκης και Θεόδωρος Μιτσάκος κέρδισαν τους Σέργιο Κύζα (Κύπρος) και Μπόρις Στάστινι (Τσεχία) με 2-1 σετ (7-6, 4-6, 10-8). Τους αγώνες παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι του τένις, ενώ τις απονομές έκανε ο έφορος αγωνιστικού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης κ. Διονύσης Κοντονής. 

-Το τουρνουά διοργανώνει ο Ροδιακός Όμιλος Αντισφαίρισης, με συνδιοργανωτές, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου (ΔΟΠΑΡ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.