Η ατζέντα των εκδηλώσεων της εβδομάδας στη Ρόδο

Μια νέα στήλη εγκαινιάζει από σήμερα η «Ροδιακή». Πρόκειται για την «ατζέντα της εβδομάδας», η οποία θα δημοσιεύεται κάθε Τρίτη, έτσι ώστε οι αναγνώστες μας να έχουν μια σφαιρική εικόνα για τις εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο νησί μας τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Από πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα, έως ημερίδες, διαλέξεις και συνέδρια. Διαβάστε παρακάτω την πρώτη ατζέντα που αφορά τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν στη Ρόδο από σήμερα Τρίτη 7 Οκτωβρίου έως και την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου.

Αναλυτικά:
• Από τις 8 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη θα πραγματοποιούνται μαθήματα παραδοσιακών χορών από τη χορευτική ομάδα της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου από τις 19:00 έως τις 21:00 στην αίθουσα του ΔΟΠΑΡ (οδός Διαγοριδών 3).

• Από την Τετάρτη 9 έως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα φιλοξενηθεί σε διάφορα σημεία του νησιού μας το συνέδριο διαχείρισης θυμάτων καταστροφών. Διοργανωτές είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

• Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα διοργανωθεί στη Ρόδο η Historica, που αναβιώνει την πλούσια ποδηλατική ιστορία του νησιού μας. Το διάστημα 10 – 13 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν οι ποδηλατικοί αγώνες με παλιά ποδήλατα, ενώ τις ίδιες ημερομηνίες θα παρουσιαστεί στο Νεστορίδειο η έκθεση παλαιού ποδηλάτου. Τις δύο πρώτες ημέρες (10-11/10) στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές της Ρόδου στη νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου από τις 9:00 έως τις 14:00.
 


• Εκδήλωση για το κόσμημα στην Αρχαία Ελλάδα είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου στις 20:30 στο κατάλυμα της Γαλλίας. Διοργανωτής είναι η «Δωδεκανησιακή Μέλισσα».
 


• Διάλεξη για τον «Ζωγραφικό διάκοσμο των νεοκλασικών κτηρίων: φθορές και αντιμετώπιση» θα γίνει την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 19:30 στο ΤΕΕ Δωδεκανήσου, από την υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων.

• Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Ψυχιατρική μεταρρύθμιση: Από το άσυλο στην κοινότητα» στις 13:30 στο ξενοδοχείο Rodos Park. Την εκδήλωση διοργανώνει η εταιρεία ψυχικής υγείας «Πανάκεια», ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Ρόδου.

• Την ίδια ημέρα (12/10) στις 18:00 παρουσιάζεται το βιβλίο «Swot Analysis» του Μιχαήλ Β. Μαντικού στα εκπαιδευτήρια «Ροδίων Παιδεία».
 


•Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Μονήρης ή Δίδυμος κύηση και θηλασμός» από την ομάδα υποστήριξης μητρικού θηλασμού. Πρόκειται να φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο του «Ροδίων Παιδεία» από τις 10:30  έως και τις 12:30

• Την ίδια ημέρα (13/10) προγραμματίζεται επίσης και το 2ο Φιλανθρωπικό παζάρι χειροποίητων δημιουργιών από τις 11:00 έως τις 16:00 στο καφέ «Ωβέρνη» στην Παλιά Πόλη. Είναι μια πρωτοβουλία του συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου και της ομάδας “made by heart”.

• Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η πολιτιστική εκδήλωση αφιερωμένη στη σύγχρονη ιστορία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Συνδιοργανώνεται από τον σύλλογο Μικρασιατών Λέρου και το τμήμα Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

• Την ίδια ώρα (19:00) την ερχόμενη Δευτέρα 14/10 θα γίνει στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου η εκδήλωση για την επιχειρηματικότητα και τις start-up επιχειρήσεις από τη ΜΚΟ Envolve Entrepreneurship.  

• Συνεχίζεται μέχρι το Σάββατο 12 Οκτωβρίου η έκθεση Εικαστικών του Στέργιου Παρδαλού στο Mod café bar, στον πρώτο όροφο του πεζόδρομου Δημητρίου Θεοδωράκη.

• Συνεχίζεται καθημερινά μέχρι την Τρίτη 15 Οκτωβρίου η έκθεση ζωγραφικής της Βέρας Καλλιανίδη στο Γαλλικό Προξενείο στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Ανοιχτή για το κοινό τις εξής ώρες: 10:00 - 13:00 και 18:00 - 21:00.
 


• Συνεχίζεται μέχρι την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου η εικαστική έκθεση «Εαυτός» στο παλαιό Συσσίτιο Ρόδου, από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου. Λειτουργεί καθημερινά από 9:00 έως 21:30. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά.