Εκπαιδευτικούς ζητούν στη Νίσυρο και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Εκπαιδευτικούς ζητούν στη Νίσυρο και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Εκπαιδευτικούς ζητούν στη Νίσυρο και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 463 ΦΟΡΕΣ

Ανοιχτή επιστολή του συλλόγου Γονέων Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων

Την έντονη αγανάκτησή τους εκφράζουν με επιστολή τους στη «ΡΟΔΙΑΚΗ», τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και των Λυκειακών Τάξεων της Νισύρου, σημειώνοντας ότι ο χρόνος που έχει χαθεί, στρέφεται κατά της προσπάθειας που θα καταβάλλουν τα παιδιά τους στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Στην επιστολή τους, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν ακόμα και σε κατάληψη του σχολείου στην περίπτωση που η Πολιτεία δεν ανταποκριθεί στο αυτονόητο.

Επισημαίνουν συγκεκριμένα:
«Άλλη μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και, δυστυχώς, παρουσιάζονται ξανά ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, από το σχολείο μας λείπουν οι καθηγητές Αγγλικών, Εικαστικών, Μουσικής, Φιλολογίας Ειδικής Αγωγής και καθηγητής Πληροφορικής. Ιδιαίτερα ο καθηγητής Πληροφορικής, επειδή είναι ο μόνος που διδάσκει το αντίστοιχο μάθημα της Γ΄ Λυκείου, το οποίο είναι πανελλαδικώς εξεταζόμενο, έχει έναν παραπάνω λόγο να αναφερθεί και αποτελεί την κύρια αιτία που σήμερα ώθησε τα παιδιά μας σε κατάληψη του σχολείου μας.

Επισημαίνουμε ότι αυτό δεν είναι μια απλή καθυστέρηση στην ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, περισσότερο είναι θέμα μη ισότιμης αντιμετώπισης των μαθητών μας που φοιτούν σε ένα μικρό, δυσπρόσιτο σχολείο της νησιωτικής Ελλάδας σε σχέση με αυτούς της ηπειρωτικής Ελλάδας και των αστικών κέντρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν γίνει ήδη δύο φάσεις προσλήψεων αναπληρωτών και τα κενά στα σχολεία παραμένουν. Διαπιστώνουμε ότι πολλοί εκπαιδευτικοί δεν παρουσιάζονται και συμμεριζόμαστε τις προσωπικές δυσκολίες που υπάρχουν για αυτούς, αλλά θεωρούμε καταλυτική την έλλειψη κινήτρων για το διορισμό τους σε δυσπρόσιτα σχολεία.

Η κατάργηση του διπλασιασμού μορίων που ίσχυε είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για την άρνηση των εκπαιδευτικών να προσέλθουν.

Επιπλέον, διακρίνουμε και χαρακτηρίζουμε ως προβληματική την όλη διαδικασία των προσλήψεων και τοποθετήσεων των αναπληρωτών, καθώς δεν προβλέπεται άμεση συμπλήρωση με επιλαχόντες.

Για τους παραπάνω λόγους, εμείς, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου – Λ.Τ. Νισύρου, είμαστε στο πλάι των παιδιών μας και ζητάμε τον διορισμό εκπαιδευτικών για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας.»

Με εκτίμηση,
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου – Λ. Τ. Νισύρου

Διαβάστε ακόμη

Χρ. Κορωναίος, δήμαρχος Νισύρου: Προτεραιότητα όλων να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να αναδειχθεί η αλήθεια των γεγονότων

Χιλιάδες κιλά υλικού απέστειλε για ανακύκλωση ο δήμος Νισύρου

Επιτυχία Νισύριων μαθητών σε πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό

O δήμος Νισύρου ιδρυτικό μέλος του "Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων"

Επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας στη Νίσυρο για τον εορτασμό της 76ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

Δήμος Νισύρου: Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δήμου Νισύρου

H Νίσυρος στους 1000 δήμους-εταίρους του πανευρωπαϊκού δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης»