Μ. Γλυνός: «Οι Συμιακοί είναι πολίτες δεν είναι υπήκοοι σας κ. Ευστρατίου»

Θέση στο ζήτημα που προέκυψε με την κόντρα ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χρήστο Ευστρατίου και  στον δήμαρχο Σύμης κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα για το προσφυγικό, πήρε με δημόσια τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του περιφερειακού συμβουλίου κ. Μανώλης Γλυνός.

Ο κ. Γλυνός επισημαίνει ότι «οι Συμιακοί δεν είναι υπήκοοι του κ. Ευστρατίου», ενώ επιτίθεται και στην περιφερειακή αρχή την οποία χαρακτηρίζει «όπου φυσάει ο άνεμος».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου»:

Ο δήμαρχος Σύμης είναι εκλεγμένος όπως και το υπόλοιπο δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο για να διοικεί αλλά και για να εκφράζει την αγωνία των κατοίκων δημόσια.

Ασκώ Περιφερειακή διοίκηση και εξουσία δημοκρατικά σημαίνει όχι απλά να ακούς την αντίθετη άποψη των πολιτών αλλά να την λαμβάνεις υπόψη.

Στην περίπτωση του κ. Ευστρατίου που απαγορεύει ουσιαστικά στο Δήμαρχο να εκφράζεται δημόσια αποκαλύπτεται μια αποκρουστική καθεστωτική αντίληψη.

Να ενημερώσουμε του κ Ευστρατίου ότι όλα τα έργα που αναφέρει, τα ωρίμασε ο Δήμος Σύμης και το Λιμενικό ταμείο και ότι η Περιφέρεια αν δεν τα χρηματοδοτούσε θα είχε διαπράξει παράβαση καθήκοντος. Οπότε ας μην συμπεριφέρεται ως φεουδάρχης στους περήφανους κατοίκους της Σύμης.

Η πολιτική αλλεργία της Περιφερειακής αρχής σε οποιαδήποτε εικόνα ή είδηση της χαλάει το επικοινωνιακό προφίλ αποδεικνύει ότι ζει και αναπνέει μόνο για τις εντυπώσεις.

Από την μια δηλώνουν υπερήφανοι για τη διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού το 2015 από κοινού με την κυβέρνηση Σύριζα-Ανελ και από την άλλη εκλέχθηκαν με την στήριξη της ΝΔ η οποία έχει ως επίσημη θέση ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε και ξέφυγε εκτός ελέγχου με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα που κυβερνά η ΝΔ παρά τα φανερά προβλήματα όπως στη Σύμη και την προσφυγική κρίση που η ίδια η κυβέρνηση αναγνωρίζει περνώντας αποφάσεις για έκτακτα μέτρα, ο κ Ευστρατίου πάλι διεκδικεί δάφνες.

Τελικά αν υπάρχει κάτι σίγουρο είναι ότι ο κ Χατζημάρκος υπερασπίζεται την εκάστοτε κυβέρνηση και συμπλέει μαζί της. Όπου φυσάει ο άνεμος δηλαδή.

Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου

Μανωλης Γλυνός