Εντυπωσίασε η Μικτή Χορωδία- Μαντολινάτα των Πεταλούδων

Στο 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου και Μουσικής που έχει γίνει πλέον θεσμός για το νησί μας, συμμετείχε στις 2 Οκτωβρίου η Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα Δήμου Ρόδου της Δημοτικής Εντότητας Πεταλούδων.

Διοργανώθηκε από την Καθολική εκκλησία της Ρόδου και ήταν υπό την αιγίδα της Κουστωδίας των Αγίων Τόπων, αποτελώντας παράλληλα μέρος του ευρύτερου Φεστιβάλ Εκκλησιαστικού Οργάνου Terra Sancta, Μέσης και Έγγυς Ανατολής.

Η Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα πρόσφερε μια μαγευτική συναυλία που φιλοξενήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, σε μια από τις σπάνιες περιπτώσεις που έχουν την ευκαιρία οι πολίτες της Ρόδου και οι ξένοι επισκέπτες, να ακούσουν τέτοιους ήχους στην περιοχή μας. Αξίζει μάλιστα να αναφερθεί ότι στον Άγιο Φραγκίσκο βρίσκεται το μεγαλύτερο εκκλησιαστικό όργανο που υπάρχει σε όλες τις Καθολικές εκκλησίες της χώρας μας.

 Στα αξιοσημείωτα είναι επίσης η ερμηνεία σε πρώτη εκτέλεση του απολυτίκιου της Παναγίας Καθολικής Κρεμαστής, δια χειρός ποίησης και μελοποίησης του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου.
 


Έλαβαν μέρος:
Εκκλησιαστικό όργανο: Νατάσα Μπολάκη, Χρήστος Παρασκευόπουλος

Διεύθυνση Χορωδίας και Ορχήστρας: Φλώρα Πελεκάνου

Soprano: Γιαννικάκη Δέσποινα, Δράκου Σεβαστή, Εξαδάκτυλου Αναστασία, Ζανεττή Κυριακή, Μαίρη Καλούδη, Στεργενάκη Σταματία, Χατζηβασιλείου Θεανό.

ΑLTO: Κοκώνα Χριστίνα, Κοντομανώλη Παρασκευή, Νάτσικα Κατερίνα, Πάσσαρη Μαρια.

CONTRALTO: Κοσκινιάτη Χρυσούλα, Κουδούνη Σταυριανή, Μπάρκα Στέλλα, Χατζηγεωργίου Μαρίτσα, Χειρακάκη Κική.

ΤENORI: Μαντικός Γεώργιος, Παπακωνσταντίνου Γεώργιος.

ΜΑΝΤΟΛΙΝΑΤΑ: Κατσουράκης Δημήτρης, Κουκιά Σεβαστή, Μάτση Ειρήνη, Σταύρου Γιάννης, Στεργενάκη Βάσω, Τουβράς Γιώργος, Τσαμπικάκης Στέφανος, Φλεβάρης Αντώνιος.

 


Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Μικτή Χορωδία και  Μαντολινάτα Πεταλούδων, αναφέρει τα εξής: «Όταν η Ορθόδοξη και η Καθολική Εκκλησία, η Πολιτική και η Πολιτεία στηρίζουν τον Πολιτισμό τότε υπάρχει ελπίδα για την τέχνη, το ήθος, την αγάπη και την δημιουργία. Ευχαριστούμε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ολύμπου κ.κ. Κύριλλο Παπανθίμου, τον Αιδεσιμολογιώτατο Πατέρα Εμμανουήλ Σκλιβάκη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνο Ταρασλιά, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνη Γιαννικουρή που έμπρακτα έδειξαν την στήριξη τους στη μουσική και όλους εσάς που παρευρεθήκατε στην συναυλία μας. Ένα ευχαριστώ από καρδιάς στον ηγούμενο Δωδεκανήσου πατέρα Lοukas και στον Οργανίστα και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Χρήστο Παρασκευόπουλο για την τιμητική πρόσκληση της Χορωδίας μας στο εξαιρετικό αυτό Φεστιβάλ».