Σοβαρά προβλήματα στην παλαιά εθνική οδό μεταξύ Μαλώνας-Αρχαγγέλου

Απροσπέλαστη και εξαιρετικά επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των οδηγών, έγινε χθες η παλαιά εθνική οδός Μαλώνας – Αρχαγγέλου, για τους οδηγούς που επιχειρούσαν να τη διασχίσουν. 

Μόλις με την πρώτη βροχόπτωση του φθινοπώρου στο νησί μας, εμφανίστηκαν και τα πρώτα σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Μάλιστα χρειάστηκε η συνδρομή μηχανήματος από τη Δημοτική Ενότητα Λινδίων, για να ανοίξει και πάλι ο δρόμος που είχε καλυφθεί από λάσπη και λίμνες. 

Οι εργασίες κράτησαν για περισσότερες από οκτώ ώρες, για να δοθεί για ακόμα μια φορά προσωρινή λύση στο ζήτημα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο νέος πρόεδρος της Κοινότητας Μαλώνας κ. Νεκτάριος Μουστακέλλης.

«Παρόλο που η βροχή δεν ήταν μεγάλης έντασης, αλλά μια συνηθισμένη βροχόπτωση, δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στον δρόμο», τόνισε αρχικά για να σημειώσει ακολούθως: «Δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες εδώ και χρόνια. Το πρόβλημα δεν είναι κάτι προσωρινό. Αντίθετα γίνονταν παρεμβάσεις που κάθε φορά δημιουργούσαν εντονότερα προβλήματα με την επόμενη βροχόπτωση». 

Όσο για το τι πρέπει να γίνει για να λυθεί το πρόβλημα ο κ. Μουστακέλλης ανέφερε ότι «ευελπιστούμε σύντομα ο Δήμος Ρόδου να προχωρήσει στις κατάλληλες εργασίες, ώστε να μην έχουμε κάθε φορά το ίδιο πρόβλημα και κυρίως να μην κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές».

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Μαλώνας, πως «ειδικά το βράδυ που δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός, οι οδηγοί περνούν κυριολεκτικά μέσα από ένα βουνό λάσπης».