Σύντομα θα λυθεί το θέμα  της ύδρευσης στον Μεσαναγρό

Την αντίστροφη μέτρηση για να λυθεί το πρόβλημα που ταλανίζει εδώ και αρκετούς μήνες τον Μεσαναγρό με την έλλειψη νερού, σήμανε την περασμένη Κυριακή η επίσκεψη στο χωριό του αντιδημάρχου Νότιας Ρόδου κ. Νίκου Καραμαρίτη, μαζί με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Βασίλη Μανέττα, τον γεωλόγο κ. Γιώργο Κυρμιχάλη και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Όπως προέκυψε από την αυτοψία και την σύσκεψη που ακολούθησε, πολύ σύντομα θα δοθεί λύση.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του Μεσαναγρού κ. Μπάμπη Λάμπρου «αποφασίστηκε η τοποθέτηση φίλτρου νερού στις δεξαμενές εντός της εβδομάδας, το οποίο περιμένουμε εδώ και δέκα μήνες. Το αργότερο αρχές Νοεμβρίου πιστεύουμε να έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Υπάρχουν διαθέσιμες ποσότητες νερού στις δεξαμενές, αλλά δεν είναι όμως καθαρό».

Παράλληλα  ο ίδιος σημείωσε ότι εγκρίθηκαν και άλλες παρεμβάσεις για την οριστική λύση στο πρόβλημα: «Αποφασίστηκε η ανόρυξη νέων γεωτρήσεων στην περιοχή, ώστε να μην αντιμετωπίζουμε πρόβλημα και με την επάρκεια νερού, ιδιαίτερα τους μήνες αιχμής».

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της περιοχής επισκέφθηκε και το Μουσείο Μεσαναγρού, η ολοκλήρωση και λειτουργία του οποίου αποτελεί διακαή πόθο εδώ και δεκαετίες των κατοίκων του χωριού. Σύμφωνα με τον κ. Λάμπρου «ο κ. Καραμαρίτης επισκέφθηκε το Μουσείο και πήραμε την υπόσχεση ότι σύντομα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για το ενδιαφέρον και τις λύσεις που επιδιώκουν να δώσουν».