Τηλέμαχος Καμπούρης: Ο δήμος θα σταθεί δίπλα στις ανάγκες των κοινοτήτων της Ρόδου

Με θέματα τα οποία δείχνουν το πού δίνει βαρύτητα η νέα Δημοτική Αρχή Ρόδου, καταπιάστηκε, στην πρώτη της συνεδρίαση για τη νέα θητεία, προχθές το πρωί, η Οικονομική Επιτροπή, υπό την Προεδρία του Δημάρχου κ. Αντώνη Καμπουράκη.

Σε δηλώσεις του χθες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τηλέμαχος Καμπούρης, ο οποίος στην ίδια συνεδρίαση εξελέγη ομόφωνα Αντιπρόεδρος της Επιτροπής, ανέφερε καταρχάς ότι ήταν περισσότερο διαδικαστικού χαρακτήρα καθώς είχαν συσσωρευτεί θέματα από τις προηγούμενες συνεδριάσεις και έτσι έγινε μία διαδικασία «αποσυμφόρησης».

Δεύτερο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν το σχέδιο αναμόρφωσης προϋπολογισμού και η τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος του 2019. Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, το θέμα εγκρίθηκε ωστόσο, στο πρώτο σκέλος, επειδή προέκυψε κάποιο κώλυμα για ένα θέμα που αφορά στην Περιφέρεια, ζητήθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις και έτσι θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση.

Όσο αφορά στην απόφαση για μη αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, όπως έγραψε η «Ροδιακή», σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο η θέση του Δημάρχου και η δική του είναι ότι, στη σημερινή εποχή, δεν πρέπει να μιλάμε μόνο για μη αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών αλλά ακόμα και για μείωσή τους και προς την κατεύθυνση αυτή εργάζονται.

Σχετικά με τη σύσταση της πάγιας προκαταβολής για τις τοπικές και τις δημοτικές κοινότητες, η οποία ορίστηκε γύρω στα 110 χιλιάδες ευρώ, ο κ. Καμπούρης θύμισε ότι είναι προεκλογική τους δέσμευση ότι θα σταθούν δίπλα στις κοινότητες. Με το σκεπτικό αυτό, λοιπόν, αποφάσισαν να βάλουν στο μάξιμουμ το ποσό για την πάγια προκαταβολή, τηρουμένων όλων των νομικών διαδικασιών πάντα, και να χρησιμοποιηθεί όλη.

Μάλιστα, ο κ. Καμπούρης είπε, ακόμη, ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν τη χρησιμοποιούσαν καθόλου ενώ οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι από τα βασικά για να βοηθήσουν τις κοινότητες. Μπορεί να είναι για έκτακτες ανάγκες ωστόσο με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται οι καθυστερήσεις για διάφορα έκτακτα θέματα που προκύπτουν στα χωριά-εννοείται ότι θα πρέπει να προσκομίζονται τα απαραίτητα παραστατικά. «Είναι πολύ μεγάλο εργαλείο στα χέρια του προέδρου (σ.σ. της κοινότητας) η πάγια προκαταβολή», τόνισε ο Αντιδήμαρχος.

Τέλος, όσο αφορά στην κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος για το 2020, βρίσκονται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου και τους υπηρεσιακούς για να εξετάσουν το προσχέδιο που άφησε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή, θα κάνουν τις δικές τους αναπροσαρμογές και μέχρι τα τέλη του μήνα αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία.