Επιστολή της επάρχου Καρπάθου για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο γυμνάσιο Πηγαδίων

Επιστολή της επάρχου Καρπάθου για  την αντιμετώπιση του προβλήματος  στο γυμνάσιο Πηγαδίων

Επιστολή της επάρχου Καρπάθου για την αντιμετώπιση του προβλήματος στο γυμνάσιο Πηγαδίων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 356 ΦΟΡΕΣ

Με θέμα την αντιμετώπιση του προβλήματος στο Γυμνάσιο Πηγαδίων απέστειλε επιστολή η Έπαρχος Καρπάθου - Ηρωικής Νήσου Κάσου κα. Καλλιόπη Νικολαΐδου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως.

Η επιστολή κοινοποιείται στον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ιωάννη Νισύριο και στον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Κρητικό. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

“Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,
Με την ανάληψη των καθηκόντων μου στο Επαρχείο Καρπάθου – Ηρωικής Νήσου Κάσου θεώρησα προτεραιότητά μου να απευθυνθώ προσωπικά σε εσάς.

Η ευαισθησία και η προσπάθειά σας για την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός – μαθητικός κόσμος της χώρας μας, έγινε ήδη αισθητή σε όλους μας, κατά τη διάρκεια της ολιγόμηνης παρουσίας σας, στον υπουργικό θώκο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το γεγονός αυτό, προσωπικά, με παροτρύνει να σας ενημερώσω για την κατάσταση που ταλανίζει και αμαυρώνει την εικόνα των σχολικών μονάδων στη Περιφερειακή μου Ενότητα Καρπάθου-Ηρωικής Νήσου Κάσου. Το πρόβλημα αφορά το ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΚΑΡΠΑΘΟΥ.

Το Γυμνάσιο Πηγαδίων Καρπάθου, η μεγαλύτερη σχολική μονάδα της Καρπάθου, συστεγαζόταν με το ΕΠΑΛ Καρπάθου σε ένα σύγχρονο κτήριο στην πρωτεύουσα του νησιού, επαρκώς εξοπλισμένο (διαδραστικούς πίνακες, σύγχρονα εργαστήρια πληροφορικής και μια δανειστική βιβλιοθήκη με ανεκτίμητης αξίας βιβλία).
Το εν λόγω κτήριο, μετά από διαμαρτυρίες γονέων και μαθητών, εξαιτίας προβλημάτων που προέκυπταν καθημερινά από την κατασκευή του και έλλειψη συντήρησής του, κρίθηκε ακατάλληλο για τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Σήμερα παρουσιάζει μια εικόνα πλήρους και ανατριχιαστικής εγκατάλειψης. Και γεννάται εύλογα το ερώτημα γιατί το σχολείο να παραμένει ΚΛΕΙΣΤΟ όταν συμβαίνουν τα εξής:
1.Το πρόβλημα το γνωρίζει η ΚΤΥΠ.
2.Έχει εκπονηθεί μελέτη αποκατάστασης από τη ΜΟΜΚΑ.
3. Oι διαμαρτυρίες για το κλείσιμο του Γυμνασίου συνεχίζονται.

Το τραγικότερο όλων είναι ότι στην αυλή αυτού του εγκαταλειμμένου κτηρίου έχουν τοποθετηθεί 13 προκατασκευασμένες ασφυκτικές αίθουσες και εκεί σήμερα κάνουν τα παιδιά το μάθημά τους.(!)
Πόσο άδικο αλήθεια…. Μπροστά στα μάτια τους, ακριβώς απέναντί τους, ένα σχολείο καταρρέει και εκείνα να προσπαθούν μέσα σε αυτό το δυσάρεστο κλίμα να ζήσουν, να ονειρευτούν…

Κυρία Υπουργέ,
Τα μικρά νησιά της πατρίδας μας, ανάμεσα σε αυτά και η Κάρπαθος, προσπαθούν να κρατηθούν στη ζωή. Και αλήθεια, πώς κρατιέται ένας απομακρυσμένος τόπος ζωντανός όταν «δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των άνισων».

Σας παρακαλώ, όπως δικαιολογήσετε τη συναισθηματική φόρτιση του λόγου μου, γιατί και με την ιδιότητά μου ως Καθηγήτρια Φιλόλογος στο νησί μου, έχω βιώσει το πρόβλημα που σας περιέγραψα και ανησυχώ ιδιαίτερα.

Κλείνω τη σύντομη επιστολή μου, με τη βεβαιότητα ότι εσείς η ίδια προσωπικά θα δώσετε λύση και πολύ γρήγορα, οι μαθητές της Επαρχίας μας θα γίνουν κοινωνοί των νέων δεδομένων που θέλετε να εφαρμόσετε στην εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα, όμως, σας προσκαλώ στο νησί μας, όποτε εσείς θελήσετε, θα είναι μεγάλη μας τιμή και χαρά.

Με εκτίμηση,
Η Έπαρχος Καρπάθου-
Ηρωικής Ν. Κάσου
Καλλιόπη Νικολαΐδου”

Διαβάστε ακόμη

Αφιερωμένο στην Όλυμπο της Καρπάθου το τελευταίο επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής «Από Τόπο σε Τόπο»

Σημαντική δωρεά ιστορικού πίνακα στην κοινότητα Ολύμπου Καρπάθου

Επίσκεψη του δημάρχου Καρπάθου στον υφυπουργό Γ. Παππά για την αναβάθμιση του νησιού

Προβλήματα υδροδότησης στον δήμο Καρπάθου

Σωτήρια διάσωση της Πυροσβεστικής στην Αμοωπη της Καρπάθου

Φωτιά σε εξέλιξη στον ποταμό της Αρκάσας Καρπάθου

Γίλλες: Το παλιό έθιμο που γιορτάζεται μέχρι σήμερα στο Απέρι της Καρπάθου

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε και στην Κάρπαθο η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου (φωτογραφίες)