Υποτομείς του ΕΚΑΒ σε Έμπωνα και Νότια Ρόδο

Υποτομείς του ΕΚΑΒ σε Έμπωνα  και Νότια Ρόδο

Υποτομείς του ΕΚΑΒ σε Έμπωνα και Νότια Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 366 ΦΟΡΕΣ

«Βούλησή μας είναι να προχωρήσουμε στην ίδρυση δύο υποτομέων του ΕΚΑΒ στον Έμπωνα και στη Νότια Ρόδο για την κάλυψη αναγκών των κατοίκων».

Αυτό δήλωσε στον Sky Ρόδου ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας κ. Νίκος Παπαευσταθίου που ήρθε στη Ρόδο για να παρακολουθήσει τις εργασίες του 9ου συνεδρίου με θέμα τη «Διαχείριση Θυμάτων Καταστροφών» αλλά και για να ασχοληθεί με τα προβλήματα που παρουσιάζει ο τομέας του ΕΚΑΒ.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ αναφέρθηκε επίσης και στην ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ με οχήματα προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα περιστατικά πιο γρήγορα.

«Στόχος μας να βελτιώσουμε το ΕΚΑΒ και να το κάνουμε καλύτερο ώστε να μπει σε τροχιά ανάπτυξης με την ενίσχυση του προσωπικού και του εξοπλισμού και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του», τόνισε.

Συγκεκριμένα, για την ίδρυση δύο υποτομέων του ΕΚΑΒ επισήμανε:
“Θέλουμε να αναπτύξουμε δικούς μας υποτομείς στον Έμπωνα και στη Νότια Ρόδο ώστε να διαχειριζόμαστε καλύτερα όλα τα περιστατικά. Η Ρόδος έχει πολλές ιδιαιτερότητες λόγω της γεωγραφικής θέσης. Επιπλέον είναι από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς. Είναι στους άμεσους στόχους μας η ενδυνάμωση του ΕΚΑΒ. Για αυτό απαιτείται στρατηγικός σχεδιασμός”.

«Το ΕΚΑΒ είναι ενιαία υπηρεσία. Προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα και όχι να δημιουργούμε νέα. Οι κινήσεις πρέπει να είναι προσεκτικές και πάντοτε βάση στρατηγικού σχεδιασμού».

Σε ερώτηση σχετικά με τις προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ ο κ. Παπαευσταθίου τόνισε ότι αυτό δεν εξαρτάται αποκλειστικά από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και δήλωσε συγκεκριμένα ότι: «Χρειάζονται προσλήψεις αλλά δεν είμαι αρμόδιος να δώσω απάντηση. Αυτό εξαρτάται από το γενικότερο σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας και το κυβερνητικό πρόγραμμα. Εμείς θα υποβάλουμε τα αιτήματά μας και θα αναμένουμε».

Διαβάστε ακόμη

Πολλές οι «παρθένες» παραλίες στα Δωδεκάνησα που εντάσσονται στις... απάτητες

Ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα που χρηματοδότησε η Eurobank

Συλλυπητήρια δήλωση του Γιάννη Παππά για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Αλ. Κολιάδης: Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο και ας μην επικαλούνται τη Δημοκρατία αυτοί που έξι μήνες τώρα αρνούνται να αποδεχτούν τη λαϊκή ετυμηγορία

Επίσκεψη γυναικών από το Κέντρο Ημερήσιας Απασχόλησης «Κορωνίς»

Ν. Γερονικόλας: Περί πολιτικής ηθικής

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο