Οι Δωδεκανήσιοι στον σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ

Τις κατηγορίες σχεδιασμού, καθώς και τα ονόματα των ομοσπονδιακών τεχνικών της νέας χρονιάς επικύρωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ μετά τη συνεδρίασή του προχθές.

Οι αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν τη χρονιά που πέρασε σε διοργανώσεις με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, με βάση τη θέση τους στο παγκόσμιο ranking, κέρδισαν θέση στις κατηγορίες σχεδιασμού του 2020.

Στις τέσσερις κατηγορίες εντάχθηκαν συνολικά 49 αθλητές και αθλήτριες, εννέα περισσότεροι σε σχέση με την περυσινή σεζόν. Το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε και τις προεθνικές ομάδες της κατηγορίας Κ20 και Κ18 ενόψει του Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αντίστοιχα.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η ανακοίνωση της κατηγορίας στήριξης, που αφορά αθλητές και αθλήτριες που δεν πληρούν - για διάφορους λίγους - τα κριτήρια ένταξης στις κατηγορίες, ωστόσο κρίνεται πως πρέπει να είναι στην ομπρέλα στήριξης της ομοσπονδίας.

Το 2020 είναι μια υψηλών απαιτήσεων χρονιά, όπου δεσπόζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, ωστόσο το καλεντάρι περιλαμβάνει ακόμη Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού και Ευρωπαϊκό ανοιχτού.
Η ομοσπονδία μέσα από το πρόγραμμα που «τρέχει» για τον υψηλό αθλητισμό θα επιδιώξει και φέτος να σταθεί δίπλα στους αθλητές και τις αθλήτριες και να στηρίξει με κάθε τρόπο το δύσκολο έργο τους.
Από τα Δωδεκάνησα εντάχθηκαν στην πρώτη φάση του σχεδιασμού ένας αθλητής και τέσσερις αθλήτριες και είναι οι παρακάτω:  
A’ Κατηγορία
Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) επί κοντώ

Γ’ Κατηγορία
Ραφαέλα Σπανουδάκη  (ΓΣ Ηλιούπολης) 100μ., 200 μ.

Δ’ Κατηγορία
Γιάννης Ντέτσικας (ΑΟ Σταματίου) 4χ400

Προεθνική Ομάδα Κορασίδων Κ18
Λάουρα Ζενέγια (ΑΟ Σταματίου) 400μ.
Ελιμπιόνα Ζενέγια (ΑΟ Σταματίου) 100μ. μ’ εμπόδια.