Δεν υπάρχουν θέσεις στα αεροπλάνα που αναχωρούν από τη Ρόδο

Δεν υπάρχουν θέσεις στα αεροπλάνα που αναχωρούν από τη Ρόδο

Δεν υπάρχουν θέσεις στα αεροπλάνα που αναχωρούν από τη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 5479 ΦΟΡΕΣ

Για μια ακόμα φορά ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι του νησιού

Εγκλωβισμένοι και απομονωμένοι αισθάνονται για άλλη μια φορά τέτοια εποχή του χρόνου, οι ασθενείς και γενικότερα οι κάτοικοι της Ρόδου, εξαιτίας της έλλειψης διαθεσιμότητας θέσεων στις αεροπορικές πτήσεις εσωτερικού!

Το πρόβλημα ασφαλώς και προκύπτει από τις μονοπωλιακού τύπου συνθήκες που επικρατούν στις γραμμές για Ρόδο και Δωδεκάνησα, δεδομένου ότι σε αυτές δραστηριοποιούνται κυρίως ή μόνο, η Aegean Airlines και η Olympic Airways που στην πραγματικότητα πρόκειται για την ίδια εταιρεία...

Σύμφωνα με τους ειδήμονες η έλλειψη θέσεων στις πτήσεις προκύπτει έντονα αυτή την εποχή, καθώς βρισκόμαστε σχεδόν στο τέλος της τουριστικής περιόδου και οι εποχικοί εργαζόμενοι έχουν αρχίσει να αποχωρούν μαζικά.

Δύο περιστατικά είναι χαρακτηριστικά των παραπάνω και τα δύο αφορούν ζητήματα υγείας.
Το πιο πρόσφατο έχει να κάνει με συντοπίτη μας ο οποίος αναζητεί από προχθές Τετάρτη διαθέσιμες πτήσεις για να ταξιδέψει στην Αθήνα, όπου πρέπει να βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας της μητέρας του, όντας διατεθειμένος εκτός των άλλων να επιβαρυνθεί το δυσβάσταχτο κόστος μετακίνησης και περίθαλψης που έχει να αντιμετωπίσει ένας νησιώτης.

Ωστόσο όπως φαίνεται και στις σχετικές εικόνες που έχει στη διάθεσή της η «Ροδιακή» η πρώτη διαθέσιμη πτήση είναι την… Τρίτη 15 Οκτωβρίου, δηλαδή μια ημέρα μετά, ενώ και οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ανέβει στα ύψη!

Ο ίδιος επικοινώνησε μάλιστα και με την Aegean η οποία του απάντησε με μήνυμα ως εξής: «Καλησπέρα, κατανοούμε την αναστάτωση κατά την αναζήτηση των πτήσεων. Στην επίσημη ιστοσελίδα μας εμφανίζεται η εκάστοτε διαθεσιμότητα των πτήσεών μας, ωστόσο εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμες πτήσεις λαμβάνεις το μήνυμα που μας αναφέρεις. Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία και παραμένουμε στη διάθεσή σου».

Απάντηση... κοροϊδία
Ο ίδιος ο συμπολίτης μας επειδή θεώρησε ότι προφανώς τον εμπαίζουν με μια τέτοια απάντηση, ανταπάντησε ως εξής: «Κύριοι, νομίζω ότι δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Το ότι δεν υπάρχει διαθεσιμότητα το έχουμε καταλάβει. Εσείς δεν καταλαβαίνεται να βάλετε έξτρα πτήσεις! Ντροπή για την απάντησή σας».

Ο συμπολίτης μας λόγω του κατεπείγοντος του θέματος επικοινώνησε παράλληλα με κάθε αρμόδιο φορέα της τοπικής αυτοδιοίκησης, βουλευτές, ακόμη και με το γραφείο του υπουργού Μεταφορών κ. Κώστα Αχ. Καραμανλή και με τον Συνήγορο του Πολίτη. Χωρίς ωστόσο να βρει λύση στο πρόβλημά του.

Παράλληλα στην αναζήτηση που πραγματοποίησε για ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν υπάρχουν διαθέσιμες καμπίνες, παρά μόνο στο κατάστρωμα. Συνεπώς αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, θα πρέπει να περάσει απίστευτη ταλαιπωρία ξεκινώντας το ταξίδι του για την Αθήνα από σήμερα Παρασκευή με πλοίο, για να βρίσκεται έγκαιρα στον προορισμό του, καθώς το Σάββατο δεν υπάρχει δρομολόγιο.


Η «οδύσσεια» ενός κοριτσιού με όγκο στο κεφάλι
Το δεύτερο περιστατικό συνέβη πριν από αρκετές ημέρες, όταν ένα μικρό κοριτσάκι από τη Ρόδο αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς διαγνώστηκε με όγκο στο κεφάλι. Στις εξετάσεις που εστάλησαν στους γιατρούς στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς ότι το κοριτσάκι θα έπρεπε να είχε εγχειριστεί τουλάχιστον δύο ημέρες πριν (!), λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης.

Ψάχνοντας εναγωνίως διαθέσιμες θέσεις σε μια από τις επόμενες πτήσεις για την Αθήνα, ώστε να ταξιδέψουν άρον – άρον, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχαν καθόλου εκείνο το διάστημα, δεδομένου ότι επρόκειτο για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, που η σεζόν βρίσκεται στο... ζενίθ της. Τελικά χρειάστηκε να ξεκινήσουν χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να σταλούν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά από το νοσοκομείο, ώστε να δοθεί εντολή σε Super Puma να μεταφέρει τη νεαρή συμπολίτισσά μας στην πρωτεύουσα.

Ανάλγητες... πολιτικές
Για μια ακόμα φορά οι νησιώτες απορούν αν έχουν την δυνατότητα να… αρρωστήσουν και αναρωτιούνται πόσες προσευχές θα πρέπει να κάνουν στον… Μεγαλοδύναμο για να μην τους συμβεί κάποιο πρόβλημα υγείας που δεν αντιμετωπίζεται στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Στέκονται δε στο ανάλγητο πρόσωπο που δείχνει μονίμως η πολιτεία απέναντι στους νησιώτες, η οποία όχι απλώς σηκώνει ψηλά τα χέρια σε τέτοια επείγοντα ζητήματα, αλλά δεν μπορεί να προβλέψει σε συνθήκες ολιγοπωλίου ή μονοπωλίου στις αεροπορικές πτήσεις, τη δυνατότητα για θέσεις προτεραιότητας σε όσους αποδεδειγμένα κινδυνεύει η ζωή τους και δεν μπορούν να κινήσουν γη και ουρανό ή δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη ή δεν μπορούν να... ναυλώσουν ιδιωτικό αεροσκάφος για να σώσουν τις ζωές τους.

Το ερώτημα είναι ένα: Ακούει κανείς;

Διαβάστε ακόμη

Εξηγήσεις για το “The Rhodes Co-Lab” ζητά η παράταξη της Χρ. Καραγιάννη

Σε ανακατανομή αρμοδιοτήτων προέβη με Αποφάσεις του ο δήμαρχος Ρόδου

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας