Απηλλάγη από το Εφετείο κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Για δύο υποθέσεις παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών δικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, 41χρονος και απηλλάγη.

Ο 41χρονος πρωτόδικα, το 2012, είχε καταδικαστεί ερήμην και για τις δύο υποθέσεις και του είχε επιβληθεί συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών και 3 μηνών. Κατά των αποφάσεων αυτών ο καταδικασθείς άσκησε εφέσεις οι οποίες εξετάστηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου. Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Γρηγόρη Μοράρη τον έκρινε αθώο για την πρώτη και για την δεύτερη υπόθεση μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό της τοξικομανίας η οποία στη συνέχεια και παραγράφηκε.

Πιο συγκεκριμένα για την πρώτη υπόθεση ο 41χρονος είχε συλληφθεί στις 11 Αυγούστου 2008 στη μία και μισή το μεσημέρι από αστυνομικούς της Δίωξης στη περιοχή της Ανάληψης μαζί με 40χρονο ιδιωτικό υπάλληλο και 33χρονο οικοδόμο και σε έλεγχο που τους έκαναν βρήκαν στη κατοχή του 40χρονου μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ποσότητα ηρωίνης βάρους 5,7 γραμμαρίων, την οποία μάλιστα μόλις αντιλήφθηκε τους αστυνομικούς, την πέταξε στο έδαφος.

Όπως προέκυψε από τη προανάκριση τη ποσότητα των ναρκωτικών την είχε προμηθευτεί ο 33χρονος από τον 41χρονο έναντι του ποσού των 300 ευρώ, για λογαριασμό του 40χρονου.

Η δεύτερη υπόθεση αφορούσε ποσότητα ηρωίνης αλλά και χασίς, καθώς και ένα πιστόλι τα οποία βρέθηκε να κατέχει στις 30 Οκτωβρίου 2009. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αστυνομικοί μετά την αξιοποίηση πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους, διενήργησαν «έφοδο» στο σπίτι του 41χρονου όπου και εντόπισαν ένα πλαστικό κουτί που περιείχε 20 γραμ. ηρωίνης, 0,2 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη καθώς και ένα πιστόλι REPLIKA, το οποίο ο δράστης κατείχε παράνομα. Επίσης κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 4.095 ευρώ.