Σήμερα η δίκη για τον  θάνατο των δύο γυναικών

Το διπλό θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στο οποίο έχασαν τις ζωές τους δύο γυναίκες, θα αναβιώσει σήμερα στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσει 36χρονος συμπολίτης μας ο οποίος ήταν ο οδηγός της δίκυκλης μοτοσικλέτας με την οποία συνέβη το τροχαίο, το καλοκαίρι του 2015.

Πιο συγκεκριμένα όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά  στις 5.45  τα ξημερώματα στις 29 Αυγούστου 2015 στην Ρόδου-Καλλιθέας κοντά στο Φαληράκι, οπότε και ο κατηγορούμενος μαζί με τη Σεβαστή Καραγιάννη του Βασιλείου 50 ετών κάτοικο Αφάντου και τη Γεωργία Καραφύλλη του Κωνσταντίνου 28 ετών, είχαν επιβιβαστεί και κινούνταν με τη μηχανή του 36χρονου και κατευθυνόμενοι προς το ξενοδοχειακό συγκρότημα όπου εργάζονταν οι δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο 12ο  χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας ο 36χρονος δεν επέδειξε τη δέουσα σύνεση κατά την οδήγηση και δεν είχε διαρκώς τεταμένη την προσοχή του, ούτε τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του για να ρυθμίσει την ταχύτητα της μοτοσικλέτας του με βάση τις επικρατούσες συνθήκες, ενώ παράλληλα οδηγούσε υπό την επήρεια οινοπνεύματος, γεγονός που μείωνε τα αντανακλαστικά του ως οδηγός και τη δυνατότητα αντίδρασής του σε απρόβλεπτες συνθήκες κυκλοφορίας.
Επίσης προέβη σε φόρτωση του δικύκλου με τρόπο τέτοιο που εμπόδιζε την οδήγηση και μείωνε τη σταθερότητα του οχήματος αφού μετέφερε υπεράριθμους επιβάτες.

Όλα αυτά συνετέλεσαν ώστε ο 36χρονος να χάσει αιφνιδίως τον έλεγχο της μηχανής η οποία εξετράπη της πορείας της προς τα δεξιά, προσέκρουσε στο κράσπεδο του πεζοδρομίου και ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανάσιμα οι δύο γυναίκες, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου βεβαιώθηκε ο θάνατός τους. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε για νοσηλεία και ο 36χρονος οδηγός της μηχανής ο οποίος επίσης είχε τραυματιστεί στο δυστύχημα χωρίς όμως η ζωή του να κινδυνεύει.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενήργησε το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου, ενώ η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει σήμερα από το αρμόδιο δικαστήριο. Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση είναι ο κ. Μιχάλης Τεχνίτης και πολιτική αγωγή για λογαριασμό των δύο γυναικών οι κ.κ. Ανδριάνα Μπαφίτη και Παναγιώτης Πανιέρας.