Η ιστορία της ποδηλασίας στο Νεστορίδειο Μέλαθρο

Η ιστορία της ποδηλασίας  στο Νεστορίδειο Μέλαθρο

Η ιστορία της ποδηλασίας στο Νεστορίδειο Μέλαθρο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 278 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια παλαιού ποδηλάτου της Historica εντυπωσιάζοντας μορφές του αθλήματος που βρέθηκαν εκεί. Σήμερα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις με την ιστορική διαδρομή των 50χλμ.

Την Πέμπτη το βράδυ έγιναν στο Νεστορίδειο Μέλαθρο τα εγκαίνια της έκθεσης παλιού ποδηλάτου, με τα οποία άνοιξε η αυλαία της Historica 2019.

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, του εντεταλμένου συμβούλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε θέματα αθλητισμού κ. Νίκου Νικολή και του προέδρου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ. Αλέξανδρου Κολιάδη, έγιναν με κάθε επισημότητα τα εγκαίνια.

Οι στιγμές ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές με τους εμπνευστές της Historica (Γιώργος Βογιατζής, Μιχάλης Καρπαθάκης, Νεμρά Μπάστιαλη-Σκαρτάδου) να αναπολούν όμορφες αναμνήσεις των περασμένων δεκαετιών. Μάλιστα τον δικό τους χαιρετισμό έκαναν ο Τσέχος Πάβελ Ντόλεζαλ και ο Ιταλός Τζιανλουίτζι Στάγκα, που τιμούν με την παρουσία τους τη Historica. Φυσικά παρόντες ήταν όλες οι μεγάλες δόξες της ποδηλασίας αλλά και σπουδαίοι Ροδίτες ποδηλάτες, που έγραψαν τη δική τους ξεχωριστή ιστορία.

Χθες η Historica συνεχίστηκε στο δημοτικό στάδιο «Διαγόρας» και συγκεκριμένα στο ιστορικό ποδηλατοδρόμιο, στο οποίο έγινε αγώνας πίστας με αποκλεισμό, ενώ υπήρξαν παράλληλες εκδηλώσεις που συνόδευσαν το αθλητικό κομμάτι της διοργάνωσης. Το «παρών» στον αγώνα έδωσε και ο παγκόσμιος έφηβος πρωταθλητής Κωνσταντίνος Λιβανός.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παρακάτω:
(10:45): Ιστορική διαδρομή 50 χιλιομέτρων με εκκίνηση την πλατεία Ελευθερίας. Στη βόλτα αυτή μπορούν να πάρουν μέρος όλοι αυτοί που έχουν παλιό ποδήλατο και παλιό ρουχισμό, διάθεση, νοσταλγία για το παλιό γενικά και το ανεξίτηλο στον χρόνο. Οι ποδηλάτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν δύο ειδών διαδρομές, αφού θα υπάρχει και μικρότερη μέσα στην πόλη, ενώ η μεγαλύτερη θα συνεχιστεί μέχρι τα Μαριτσά.

(19:00): Δεξίωση στο Amalfi Coast. Μία βραδιά με φαγητό, μουσική και συνομιλίες με τους προσκεκλημένους. Επίσης, θα γίνουν οι βραβεύσεις των ιστορικών ποδηλάτων.

Διαβάστε ακόμη

Διαγόρας: Ψάχνει για ένα σημαντικό «διπλό»

Δημήτρης Γκαίδας: «Είναι κομβικό παιχνίδι, θέλουμε τη νίκη»

Συνέχεια δράσης στην Basket League, ανακοινώθηκαν οι διαιτητές

Στην Τουρκία για φιλικά παιχνίδια οι Παίδες του Κολοσσού!

Αύριο στην Καλλιθέα το Γ.Σ. Δωδεκάνησος-Άτλας Αθηνών

Νίκος Καραβασίλης και Κωνσταντίνα Ρεντοπούλου στο “Hereya Open”

Ετοιμάζεται πυρετωδώς ο Άγιος Γεώργιος

Η παρουσία στη Μαδέρα δεν επέτρεψε στον Νικόλαο Κοντού να είναι ένας από τους λαμπαδηδρόμους