Μ. Κόκκινος: «Δεν υπάρχουν σε Ρόδο και Κω μειονότητες»

«Στη Ρόδο και την Κω δεν υπάρχουν τουρκικές μειονότητες. Ζουν άνθρωποι μουσουλμανικού θρησκεύματος. Eπιχειρείται με το συνέδριο στη γειτονική χώρα να γίνει μια αρχή. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορούν να παρουσιάζονται Δωδεκανήσιοι με Τούρκικη συνείδηση σε διάφορες συναντήσεις».

Αυτό δήλωσε στον Sky Ρόδου με αφορμή την πραγματοποίηση του «Διεθνούς Συμποσίου Τουρκικών Βακουφίων Ρόδου και Κω» στη Σμύρνη ο κ. Μιχάλης Κόκκινος από την κίνηση «Πράττω».

«Με τους Μουσουλμάνους η συνεργασία ήταν και είναι. Δεν έχουμε διάθεση για δημιουργία θεμάτων αναλόγων όπως αυτά στη Θράκη. Γίνεται όμως προπαγάνδα. Εμείς υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα των μουσουλμάνων σε ό,τι αφορά τα βακούφια σε αντίθεση με τα δικά μας, σε άλλες περιοχές όπως η Κωνσταντινούπολη, η Ίμβρος που υπέστησαν μεγάλο πόλεμο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν περιουσίες και να περάσουν σε χέρια Τούρκων αξιωματούχων στην γειτονική χώρα», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Κόκκινος που αναφέρθηκε και στις διεθνείς εξελίξεις που επηρεάζουν τη συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας της γειτονικής χώρας και δίνουν το έναυσμα σε κάποιους να επιχειρούν να δημιουργήσουν θέματα που δεν υπάρχουν (μειονοτήτων).