Συνάντηση εργασίας του αντιπερ. Παιδείας με τους διευθυντές Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

Συνάντηση εργασίας του αντιπερ. Παιδείας με τους διευθυντές Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

Συνάντηση εργασίας του αντιπερ. Παιδείας με τους διευθυντές Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 163 ΦΟΡΕΣ

Την Παρασκευή, 11/10/2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Κρητικός πραγματοποίησε επίσκεψη στα Γραφεία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου στη Ρόδο.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Παπαδομαρκάκη, τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Κώστα Συμεωνίδη και με υπηρεσιακούς παράγοντες των Διευθύνσεων και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ο Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό των Διευθύνσεων καθώς και για τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Οι Διευθυντές ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη για τα λειτουργικά κενά που δεν έχουν καλυφθεί μέχρι σήμερα στα σχολεία της Δωδεκανήσου. Ανέφεραν συγκεκριμένα ότι έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες από τους/τις Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων, τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και το Υπουργείο ώστε να καλυφθούν έγκαιρα τα λειτουργικά κενά στα σχολεία του Νομού μας.

Δυστυχώς, δεν έκαναν αποδεκτή την πρόσληψή τους αρκετοί εκπαιδευτικοί. Ανέφεραν ενδεικτικά ότι μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δωδεκανήσου αρνήθηκαν να αναλάβουν υπηρεσία εξήντα πέντε εκπαιδευτικοί, δημιουργώντας τα κενά για τα οποία σήμερα συζητάμε. Τόνισαν ότι πολλοί εκπαιδευτικοί δηλώνουν φέτος απροθυμία να υπηρετήσουν στα νησιά μας μετά την περσινή αλλαγή στον νόμο σύμφωνα με τον οποίο καταργήθηκε η ποινή για τη μη ανάληψη υπηρεσίας και καταργήθηκε ο διπλασιασμός της μοριοδότησης για τους/τις εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις δυσπρόσιτες περιοχές.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τους Διευθυντές Εκπαίδευσης για τις προσωπικές τους παρεμβάσεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης των κενών μέχρι την οριστική κάλυψή τους. Ενδεικτικά ανέφερε ότι ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε η διδασκαλία στο μάθημα της Πληροφορικής για τα σχολεία της Νισύρου, της Τήλου και της Κάσου να γίνεται με τηλεδιάσκεψη μέχρι την οριστική κάλυψη του κενού και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με προσωπική του παρέμβαση έλυσε το πρόβλημα της Μεγίστης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και τα υπηρεσιακά στελέχη για την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τομέα της Παιδείας. Τόνισε ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τον ίδιο τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, οι πρώτες αποφάσεις του οποίου ήταν ο διπλασιασμός των χρημάτων για τη συντήρηση σχολείων (10 εκατ. €) και η πρόσκληση για την επέκταση υφισταμένων και κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων (8 εκατ. €).

Στη συνέχεια, ο κ. Κρητικός έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση των σχολείων που έχει επισκεφθεί μέχρι σήμερα στα νησιά του Νομού και τους ανέλυσε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στην προσπάθεια αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων. Ζήτησε από τους Διευθυντές να συγκεντρώσουν και να κωδικοποιήσουν τις ανάγκες ώστε να μπορέσουμε να δρομολογήσουμε τις απαραίτητες λύσεις και πάντα σε συνεργασία με τους Δήμους.

Τέλος, παρουσίασε αναλυτικά τους άξονες των προγραμμάτων στο πλαίσιο της Διά Βίου Μάθησης και ζήτησε τη στήριξη των δράσεων από τις Διευθύνσεις.

Διαβάστε ακόμη

Από την εφηβεία στην ενηλικίωση: Χτίζοντας γέφυρες

Σε πανελλήνιο συνέδριο μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρεμαστής και 1ου Δημοτικού Αφάντου

Λαοί και θρησκείες συναντώνται στο νησί «της πεταλούδας» και του «ελαφιού»

Το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρόδου… ταξιδεύει!

Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου (Βενετόκλειο) στο Cern

Από το Νεστορίδειο της Ρόδου στα βήματα του Ελ Γκρέκο

Γιορτή ποίησης στο 1ο ΔΣ Κρεμαστής

Oλοκλήρωση επιμορφωτικής δράσης για τη διαχείριση παιδιών με Διαταραχή Ελλειματικής Προσοχής ή /και Υπερκινητικότητας - ΔΕΠΥ