ΑΟ Σταματίου: Ο κορυφαίος σύλλογος στους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες στίβου!

Επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές και οι αθλήτριες του ΑΟ Σταματίου με τη συμμετοχή τους στους 31ους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες  Στίβου, ενώ κάποιοι εντάχθηκαν και στις κατηγορίες Σχεδιασμού του ΣΕΓΑΣ για το 2020.

Από το Δ.Σ. του ΑΟ Σταματίου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
 «Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την επιλογή του αθλητή μας  Γιάννη Ντέτσικα καθώς και των αθλητριών μας Λάουρα κι Ελιμπιόνα Ζενέγια από την  Ομοσπονδία  στίβου για να ενταχθούν στο Σχεδιασμό τη διετία 2019-20.

Ο αθλητής μας Γιάννης Ντέτσικας κέρδισε θέση στην κατηγορία σχεδιασμού για το για  2020 γιατί διακρίθηκε, τη χρονιά που πέρασε, σε διοργάνωση με τα χρώματα της εθνικής ομάδας.

Οι δύο ταλαντούχες αθλήτριες μας Λάουρα και Ελιμπιόνα Ζενέγια εντάχθηκαν επίσης στην προεθνική Κορασίδων Κ18 ενόψει του Παγκόσμιου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Συγχαίρουμε τον αθλητή μας και τις  αθλήτριες μας για τις διακρίσεις αυτές καθώς και τον άξιο προπονητή τους κ. Λευτέρη Μπότσαρη.
 Θέλουμε επίσης να συγχαρούμε την αποστολή αθλητών/τριών και προπονητών στους 31ους Αιγαιοπελαγίτικους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο της Μυτιλήνης το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου με μεγάλη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.

Στους αγώνες αυτούς, οι οποίοι αποτελούν το αθλητικό γεγονός κάθε χρονιάς για τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, συμμετείχαν 41 σωματεία στίβου και 7 σωματεία ΑμεΑ από τα νησιά του Αιγαίου. Ο  «Α.Ο. Ρόδου Ε. και Μ. Σταματίου»,  με 14 μέλη στην αποστολή του, αναδείχθηκε  1ο σωματείο στα Δωδεκάνησα  και  2ο σε όλο το Αιγαίο κερδίζοντας 85 βαθμούς ενώ την 1η θέση κατέκτησε η «Αθλοκίνηση Α.Σ. Μυτιλήνης» με 91 βαθμούς.

Με ένα ακόμη έπαθλο επέστρεψε η αποστολή από την Μυτιλήνη, αυτό του «Πολυνίκη Σωματείου» των αγώνων,  γιατί κατέκτησε τα περισσότερα χρυσά μετάλλια από όλα τα σωματεία. Η βράβευση του «Πολυνίκη σωματείου» είναι ανεξάρτητη και επιπλέον από τη βράβευση των σωματείων για τη νίκη τους στη βαθμολογία.              
       
Όλες αυτές οι επιτυχίες των αθλητών/τριών μας καθώς και των προπονητών μας είναι η επιβράβευση των συνεχών και επίπονων προπονήσεων αλλά και της άριστης συνεργασίας όλης της αθλητικής οικογένειας του ΑΟ Σταματίου.  Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Ντέτσικας κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων-Νεανίδων (Κ20) στην πόλη Κλουζ της Ρουμανίας και η Ζενέγια Λάουρα το χάλκινο μετάλλιο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων-Κορασίδων (Κ18) στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθούν τα ονόματα των αθλητών/τριών της αποστολής με τα αποτελέσματα στους Αιγαιοπελαγίτικους Αγώνες Στίβου:
4χ100 Ανδρών: (Ηλίας Κωτσιάς, Γιάννης Ντέτσικας, Γεώργιος Εργάς, Διονύσιος Ζήκας) 1η θέση
4χ100 Γυναικών: (Σιντικά Χουσεΐν, Σαββίνα Οικονομοπούλου, Ανδρονίκη Φωτεινού, Ελιμπιόνα Ζενέγια) 1η θέση
Κλέλια Θεοδώρου: 1η θέση στο ύψος Γυναικών
Ελιμπιόνα Ζενέγια: 1η θέση στα 100μ. Γυναικών
Σαββίνα Οικονομοπούλου: 1η θέση στο μήκος Παγκορασίδων
Λάουρα Ζενέγια: 1η θέση στα 1η θέση στα 200μ. Κορασίδων
Γιάννης Ντέτσικας: 1η θέση στα 100μ. Ανδρών
Διονύσιος Ζήκας: 2η θέση στα 100μ. Ανδρών
Γεώργιος Εργάς: 3η θέση στα 400μ. Ανδρών

Μάρκελο Μεμά: 4η θέση στη σφαιροβολία Ανδρών
Σιντίκα Χουσεΐν: 4η θέση στα 1500μ. Γυναικών
Κλέλια Θεοδώρου: 4η θέση στο μήκος Γυναικών
Ιωάννης Τσελιάγκος: 5η θέση στη σφαίρα Παίδων
Μυριάμ Χαντάτ: 5η θέση στη σφαίρα Γυναικών και 7η θέση στο ακόντιο Γυναικών
Ανδρονίκη Φωτεινού: 9η θέση στα 200μ. Κορασίδων
Ελευθερία Λαμπράκη: 17η θέση στα 100μ. Γυναικών