Βραβεύτηκε από τον σύλλογο Επιχειρηματιών του Λευκού Καρπάθου Γερμανός πολιτικός

Την επί 35 συναπτά έτη επίσκεψη στην Κάρπαθο του Γερμανού πολιτικού και πρώην Προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) κ. Björn Engholm τίμησε στις 12/10 ο Σύλλογος Επιχειρηματιών του Λευκού στο φιλόξενο εστιατόριο της περιοχής “Captain’s Home”.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Ιωάννης Θεμ. Νισύριος. ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Εμμανουήλ Παραγυιός και οι Αντιδήμαρχοι κύριοι Μιχάλης Μανωλάκης και Δημήτρης Ζανάκης.

Να σημειωθεί ότι ο κ Björn Engholm μετά τις πρώτες επισκέψεις του στην Κάρπαθο, έγραψε άρθρο σε μια από τις πιο δημοφιλείς εφημερίδες της χώρας του, όπου εκθείαζε την Κάρπαθο και την περιοχή του Λευκού, του οποίου είναι λάτρης, συμβάλλοντας και ο ίδιος με τον τρόπο αυτό στην προβολή της Καρπάθου στο Γερμανικό κοινό.
 


Ο Δήμαρχος Καρπάθου απένειμε τιμητικό έπαινο υπογεγραμμένο από τον ίδιο, ανακηρύσσοντας τον σε φίλο της Καρπάθου καθώς και ένα αναμνηστικό μεταλλικό αντίγραφο του νησιού.

«Στο πρόσωπο του κ. Engholm τιμούμε όλους αυτούς οι οποίοι αγαπούν τον τόπο μας και τον επιλέγουν αδιαλείπτως κάθε χρόνο για τις διακοπές τους», δήλωσε ο κ. Νισύριος. «Αυτοί είναι και οι καλύτεροι πρεσβευτές του Νησιού μας στο εξωτερικό ιδίως όταν έχουν το ειδικό βάρος του κυρίου Björn".

Ο Πρόεδρος της; Κοινότητας Μεσοχωρίου κ. Νοταράς, του πρόσφερε μία εικόνα της Παναγίας της Βρυσιανή "Είναι ιδιαίτερη τιμή για τον τόπος μας όταν άνθρωποι του μεγέθους του κ. Björn επισκέπτονται τον Λευκό για τόσα χρόνια, δημιουργώντας στενούς δεσμούς με τους κατοίκους του" τόνισε ο κ. Νοταράς.

Ο κ. Engholm εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τον τιμητικό έπαινο και τις οικογένειες Ντίνου και Γιάννη Λυτού για την άψογη φιλοξενία που κάθε χρόνο του προσφέρουν.