Πρεσβευτής της Ελληνικής γαστρονομίας ο Ροδίτης σεφ Ευριπίδης Γκόγκος

Έναν εξαιρετικά τιμητικό τίτλο έλαβε ο σεφ, εστιάτορας και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου κ. Ευριπίδης Γκόγκος. Ο γνωστός σεφ ψηφίστηκε ως «Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας για το 2020»!

Ο τίτλος αυτός δίνεται κατόπιν ψηφοφορίας των μελών ενός ανεξάρτητου οργανισμού με έδρα τη χώρα μας με την ονομασία «Greek Taste Beyond Borders». Ο GTBB είναι υπό την εποπτεία των υπουργείων Ανάπτυξης και Τουρισμού, με αρμοδιότητα την πιστοποίηση ελληνικών προϊόντων. Παράλληλα επιβραβεύουν ανθρώπους για την εξωστρέφεια που δείχνουν, με βάση πάντα τη διαχρονική δράση και προσφορά τους.

Έτσι λοιπόν έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και για τον Ευριπίδη Γκόγκο ο οποίος έχει καταγράψει μια σημαντική πορεία στο χώρο για πάνω από 30 χρόνια. Στο κείμενο που συνοδεύει την επιβράβευσή του με το χρυσό μετάλλιο του οργανισμού και την ανάδειξή του ως «Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας» γίνεται αναφορά μεταξύ άλλων στην αδιάκοπη προσπάθειά του εδώ και τρεις δεκαετίες για τη διάδοση της ελληνικής κουζίνας και της παράδοσης του τόπου, μέσω της παρουσίας του σε συνέδρια σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι «στο εστιατόριό του που ονομάζεται «Καλυψώ», στη Λίνδο της Ρόδου, εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να μαγειρεύει ελληνικές σπεσιαλιτέ χρησιμοποιώντας πάντοτε τοπικά προϊόντα.

Έχει σερβίρει χιλιάδες πιάτα σε αναρίθμητους τουρίστες, κρατώντας επικοινωνία με τους επισκέπτες, προωθώντας την σπουδαιότητα της ελληνικής διατροφής και του τρόπου ζωής. H αφοσίωσή του στην ελληνική γαστρονομία και στις αρχές της έχει επιτευχθεί με σκληρή δουλειά και πλέον έφτασε η ώρα να επιλεγεί ως επίσημος «Πρεσβευτής της Ελληνικής Γαστρονομίας για το 2020».

Η συμβολή του στην υποστήριξη της ελληνικής κουλτούρας και παράδοσης έχει παγκόσμια επίδραση.

Η επίσημη ανακήρυξη του Ευριπίδη Γκόγκου ως «Πρεσβευτή» θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στην Αθήνα.

«Να μπουν τα Ροδίτικα προϊόντα σε κάθε σπίτι»
 Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο κ. Γκόγκος υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ευκαιρία για τη διάδοση της Ροδίτικης κουζίνας.

Πιο συγκεκριμένα,  δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο σκοπός μου ως πρεσβευτής στο εξωτερικό, είναι να κάνω γνωστά τα ελληνικά προϊόντα και κυρίως τα Ροδίτικα. Όπως επίσης και τους παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής τους, έτσι ώστε να γίνουν κτήμα όλης της Ευρώπης και να μπουν σε κάθε σπίτι ή τουλάχιστον σε όσα περισσότερα γίνεται».